Yüz adet ve üstü küçükbaş hayvana sahip olan yetiştiriciye İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından tarım danışmanlığı hizmeti verilecek. Birlik danışmanlık hizmeti ile yetiştiricinin sorunlarını çözmede yol gösterici olmayı hedefliyor. Tarımsal Danışmanlık Hizmeti Yetki Belgesi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunan İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin ilgili belgesi jet hızıyla onaylandı. 100 adet ve üstü küçükbaş hayvana sahip üyelere, başvuruda bulunmaları durumunda Birlik Veteriner Hekim ya da Zooteknist Ziraat Mühendislerinden oluşan tarım danışmanları atayacak. Hizmetten yararlanan üyeler her konuda tarım danışmanların bilgisine başvurabileceği gibi danışmanlar düzenli olarak üyeleri ziyaret edecek. Danışmanlar düzenli ziyaretlerinde yetiştiricinin sorunlarını dinleyecek, doğru besleme, sağlık koruma, işletme maliyetlerini azaltma, verimliliğin artışı, işletme kaydının tutulması konusunda yetiştiriciye bilgi verecek. Sorunların çözümü konusunda yönlendirecek, yol gösterecek. Ülke genelinde zorunlu, bölgesel anlamda ihtiyaç duyulan aşıların takibi yapılacak, hastalıklarla mücadelede yetiştiricinin yanında olunacak. Bunun yanı sıra, ilçe, belde ve köylerde eğitim organizasyonları düzenlenecek.
İzmirli yetiştiricinin yeniliklere çok açık olduğunu, yerinde bilgilendirme çalışmaları ile ette ve sütte verimliliği artırmanın mümkün olduğunun altını çizen Başkan Türer: "Tarım danışmanlarımız aşılama yapamaması ilaç verememesi akla madem uygulama yapmayacak veteriner hekime ne gerek var sorusunu getirebilir. Ancak bugün bizim üyemiz için uygulamadan daha değerli olan şey doğru bilgi. Günümüz itibarıyla yetiştiricinin önüne bir uygulama geldiğinde yararları, zararları, fiyatı gibi her anlamda doğru bilgiyi alabileceği bir tarım danışmanı olacak. Yetiştirici, işletmesinin yıllık planlamasını tarım danışmanlarından gelen bilimsel destekle yapacak. İlçe ve beldelerde yeterli talep gelmesi durumunda tarım danışmanları o bölgede ikamet edecek. Birliğe ait iletişim bürolarını, süt toplama merkezlerini ya da belediye, kaymakamlık gibi resmi kurumların gösterdikleri adresleri ofis olarak kullanacaklar" dedi. Hizmetten yararlanan üyelere tarım danışmanlarına ödenmek üzere devletin 500 TL destek vereceğini belirten Başkan Türer: "Yasa gereği üyemizin bu hizmetten yararlanması için başvuru formunu doldurarak bize ulaştırması gerekiyor. Bu yıl ki destekten yararlanabilmeleri için 24 Ağustos'a kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor" dedi.
Danışmanlar Çobana Çare Olacak
Yüz adet ve üstü küçükbaş hayvana sahip olan yetiştiriciye İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından tarım danışmanlığı hizmeti verilecek



















