Danıştay'ın İptal Kararına Kızıp Karayolunu Trafiğe Kapatmaya Çalıştılar

Kahramanmaraş'ın Karacasu beldesinde 7 Mart'ta yapılacak ara seçimlerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi üzerine AK Partili bir grup, Kahramanmaraş-Gaziantep karayolunu trafiğe kapatmak istedi.

  Kahramanmaraş ' ın Karacasu beldesinde 7 Mart ' ta yapılacak ara seç ; imlerin Yü ; ksek Seç ; im Kurulu ( YSK ) tarafından iptal edilmesi ü ; zerine AK Partili bir grup , Kahramanmaraş-Gaziantep karayolunu trafiğe kapatmak istedi . Ç ; evik kuvvet polisleri tarafından gü ; ç ; lü ; kle durdurulan vatandaşlara seslenen AK Parti Karacasu Belediye Başkan adayı Faruk Aksu , ' Kime inanacağız bu memlekette ' diyerek tepkisini dile getirdi .

29 Mart yerel seç ; imleri ö ; ncesinde beldelik statü ; leri iptal edilerek merkeze bağlanan Karacasu ve Kavlaklı beldeleri , aç ; ılan dava neticesinde Danıştay 8 . Dairesi tarafından yeniden belde ilan edilmişti . Ancak daha sonra aç ; ılan dava neticesinde Danıştay Dava Daireler Kurulu tarafından verilen kararla iki belde yeniden merkeze bağlandı . Bunun ü ; zerine YSK , iki beldede 7 Mart Pazar gü ; nü ; yapılacak seç ; imleri durdurdu . İptal kararını ö ; ğrenen AK Parti adayı Faruk Aksu taraftarları , Kahramanmaraş-Gaziantep
karayoluna inerek yolu trafiğe kapatmaya ç ; alıştı . Ç ; evik kuvvet polislerinin gü ; ç ; lü ; kle yatıştırmaya ç ; alıştığı belde sakinleri , ' Vur vur inlesin , Danıştay dinlesin ' şeklinde sloganlar atarak karara tepki gö ; sterdiler . Ellerine aldıkları seç ; men kağıtları ile tepkilerini dile getiren vatandaşlar , beldede referandum istedi . Eylemde baygınlık geç ; iren bir genç ; ise yere yığıldı . Baygınlık geç ; iren gence olay yerindeki vatandaşlar mü ; dahale ederek , kendine getirmeye ç ; alıştı .

Seç ; im otobü ; sü ; ü ; zerinden ö ; fkeli kalabalığa seslenen AK Parti adayı Faruk Aksu , vatandaşların hayal kırıklığını anladığını belirterek , ' İç ; inizden geç ; enleri , gö ; zü ; nü ; zden bir bir geç ; enleri ve sö ; ylemek istediğiniz mesajları alıyorum . Ama Allah ' ın izniyle beraber ç ; ıktığımız bu yolculuk devam edecek . Biz bu yola beraber ç ; ıktık . Halkın vicdanında yer bulmayan , kabul gö ; rmeyen hiç ; bir karar geç ; erli olamaz . Halkın vicdanı ç ; ok ö ; nemlidir . Siz karar verebilirsiniz ama ö ; nemli olan vatandaşın da gerç ; ekten ne dü ; şü ; ndü ; ğü ; dü ; r '
diye konuştu .

Danıştay ' ın verdiği karara anlam verilemediğini sö ; yleyen Aksu , bu kararın ardından kime inanacaklarını şaşırdıklarını dile getirdi . Hukuki sü ; reci sonuna kadar devam ettireceklerini ifade eden Aksu , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :
' Danıştay sü ; reci , yani nereden baksanız ne olduğunu bilemediğiniz bir sü ; reç ; . Bir şekilde kendi başına hareket ediyor . Ö ; nce Danıştay ' ımız olumlu gö ; rü ; ş vererek merkeze bağlıyor bizi . Arkasından dava aç ; ıyoruz , bir hukuk mü ; cadelesine girdik . Size şunun sö ; zü ; nü ; veriyorum . Bu gü ; ne kadar sizin iç ; in nasıl bir mü ; cadele vermişsem , bundan sonra da aynısını vermeye devam edeceğim . Seç ; ime bir hafta kala bu sefer Danıştay ' ımız diyor ki bu da olmadı . Biz bu kararın yeniden iptal edilmesine , bozulmasına karar veriyoruz .

Arkasından YSK seç ; ime bir hafta kala seç ; imlerin durdurulmasına karar veriyor . Şimdi buna nasıl inanacağız . İnancımızı kaybetmedik mi beraberce . Kime inanacağız biz bu memlekette . '
Grup Aksu ' nun konuşmasının ardından dağıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile