'DAP Bölgesi'nde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi Programı'

Program kapsamında, DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Uzundere Belediyesi arasında "Tortum Şelalesi Rekreasyon Projesi" için protokol imzalandı

Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ile Uzundere Belediyesi arasında "DAP Bölgesi'nde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi Programı" kapsamında "Tortum Şelalesi Rekreasyon Projesi" için protokol imzalandı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler, Mehmet Özdoğan ile Ekonomik Kalkınma, Sanayi ve Hizmetler Koordinatörü Akif Suluoğlu katıldı.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, törende yaptığı konuşmada, söz konusu projenin hayata geçirilmesiyle Tortum Şelalesi'nin doğal güzelliğiyle Uzundere'ye kazandırdığı turizm potansiyelinin artacağına inandığını belirtti.

İnsanların yaşam kalitelerini artırabilmek, daha sağlıklı bireyler olabilmek için serbest zamanlarında fiziksel ve ruhsal rahatlamalarına imkan sağlayan bu tür alanları tercih ettiklerine işaret eden Demir, şunları kaydetti:

"Bu nedenle, DAP Bölgesinde genç, yaşlı tüm vatandaşlarımızın faydalanabilecekleri bir yaşam alanı oluşturmaya vesile olduğumuz için mutluyuz. Amacımız, projeye ilk etapta Tortum Şelalesinin Koruma Planına uygun olarak rekreasyon uygulama projelerinin 2015 yılı sonuna kadar DAP idaresinin sağlamış olduğu finansmanla hazırlanması ve 2016 yılında yapım işlerine başlanmasıdır."

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy da 7'den 70'e herkesin yararlanacağı projeler üretmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Uzun yılların özlemi olan böylesine bir projelendirmeye desteğinizden dolayı Uzundereliler adına DAP İdaresi'ne teşekkür ediyorum. Sayenizde, halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Proje, Tortum Gölü çevresi ve Tortum Şelalesi ile içinde Denizbaşı, Yarımada, Ogeçe, Gizli, Su dökülen, Kılangıç ve Teyin Bahçelerinin bulunduğu yedi bölgeyi içine alan 600 dönümlük alanda gerçekleştirilecek. Rehabilite edilecek alanlarda, kuş gözlem kulesi, oturma yerleri, teras, otopark, yürüyüş ve bisiklet yolları, plaj, kır lokantası, bungalov evler, konaklama tesisi, kamelyalar, festival alanı, amfi tiyatro, ürün satıcı stantlar, piknik alanı, camii, ahşap ve betonarme köprüler yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile