Sanayi ve Teknoloji Bakanligina bagli Dogu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’nca desteklenen ve Erzurum Teknik Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (ETÜSEM) tarafindan yürütülen egitim programlari Erzurum, Erzincan, Elazig ve Kars ve 15 ilçede gerçeklesti. Geçtigimiz Kasim ayinda baslayan egitimler, önceki gün Erzincan’in Çayirli ve Tercan ilçelerinde gerçeklestirilen egitimlerle son buldu. Toplamda 21 egitimin verildigi proje kapsaminda, 610 çiftçiye; 7 adedi ‘Iyi Tarim Uygulamalari’, 14 adedi ise ‘Modern Hayvancilik Teknikleri’ konusunda uygulamali egitim verildi.
Konuyla ilgili degerlendirmede bulunan DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen, Bölgenin potansiyelinin bitkisel üretim ve hayvancilik oldugunu, bu nedenle kirsal kalkinmayi esas alan bir kurum olarak DAP desteklerinin yüzde 78’inin tarim sektörüne ayrildigini belirtti.
Bu açidan bakildiginda, Bölgenin kirsal kalkinma konusundaki eksikliklerini tamamlamak ve tarimin daha bilinçli ve verimli yapilmasi için verilen egitimleri çok önemsediklerini ifade eden Baskan Demirdögen, egitimleri üretimin olmadigi aylara denk getirmeye çalistiklarini, bunu da “Kisin Egitim, Yazin Üretim” anlayisiyla yaptiklarini söyledi.
Baskan Demirdögen, sunlari kaydetti:
“DAP Idaresi olarak, tarimsal destekler basligi altinda; hayvancilik, bitkisel üretim, tarimsal sulama gibi alanlarda destek veriyoruz. Amacimiz ise bölgedeki üretimi artirmak ve bunu sürdürülebilir kilmak. Bu nedenle, yatirim, üretim, istihdam ve büyüme odakli projelere destek sagliyoruz. Verdigimiz bu desteklerin üretime yönelik olumlu yansimalarini insallah önümüzdeki süreçte görmüs olacagiz. Kalkinmanin sürdürülebilirligi anlaminda egitim çok önemli. Bölgenin potansiyeli tarim, bu potansiyelin artirilmasi ise ancak egitimle gerçeklesebilir. Bilinçli bir üretim için farkindalik olusturan bu egitim programinda basarili olan çiftçilerimize sertifika verildi, ayrica is tulumu ve çizme hediye edildi.”
Çiftçi egitimlerinin bununla sinirli olmadigini dile getiren Baskan Demirdögen, Elazig, Erzurum ve Van Illerinde kurulan DAP Çiftçi Egitim Merkezleri’nde de konaklamali, uygulamali tarimsal egitimlerin yil boyunca devam ettigini söyledi.
Demirdögen, “Bu zamana kadar bu merkezlerde 6 bin çiftçimize uygulamali egitim verildi” dedi.
'DAP'in Izinde Kalkinmanin Pesinde' Projesiyle 610 Çiftçiye Egitim Verildi
DAP Bölge Kalkinma Idaresi tarafindan desteklenen “DAP’in Izinde Kalkinmanin Pesinde Egitim Projesi” ile 610 çiftçiye tarimsal egitim verildi.



















