Darbe mağduru ülkücü Ulu: Referandumda 'Evet' diyeceğiz

Anayasa değişikliği paketine, toplumun birçok kesiminden destek gelmeye devam ediyor. 12 Eylül askeri darbesi sürecinde yaklaşık 12 yıl cezaevinde yat

Anayasa değişikliği paketine, toplumun birçok kesiminden destek gelmeye devam ediyor. 12 Eylül askeri darbesi sürecinde yaklaşık 12 yıl cezaevinde yatan ve işkencelere maruz kalan, ülkücü hareketin önde gelen isimlerinden Ahmet Ulu, Anayasa Mahkemesi'nin düzenlemesine ve kırpmasına rağmen "Evet" diyeceklerini belirtti. Ulu, ülkücü kesimden ciddi destek geldiğini, bundan hareketle 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumda değişitliği kabul ederek hayırlı günlere merhaba diyeceklerini söyledi.

Çanakkale Asos yakınlarındaki kamp alanında açıklama yapan Ahmet Ulu, 12 Eylül darbesinde mağdur olanların arasında yer aldıklarını vurgulayarak, bütün ülkücü camianın değişikliğe mutlaka onay vermesi gerektiğini kaydetti. Değişikliklerle binlerce insanı mağdur eden geçici 15. maddenin ortadan kaldırılacağını da hatırlatan Ulu, "12 Eylül zihniyetinin yargılanması için düzenlemeyi kayıtsız şartsız destekliyoruz. Mağdurlara iade-i itibarının verilmesi için bu değişikliğe 'Evet' diyoruz. Kendimizi sorumlu olarak görüyoruz. Bunun için bir deklarasyon yayımladık." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerini hain ilan ettiğini belirten Ahmet Ulu, şunları söyledi: "MHP ve CHP, anayasa değişikliğine hayır demek için BDP ile aynı safta yer alıyor. Birçok ülkücüyü mağdur eden 12 Eylül Anayasası'nın değiştirilmesi için yurt genelinde başlattığımız 'Evet'çağrısı, her kesimden destek gördü. CHP ve MHP, siyasi rant için değişikliğe 'Hayır' diyecek."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile