Darende Bekir İlıcak Myo'da Kaynaşma Toplantısı

Darende Bekir İlıcak Myo'da Kaynaşma Toplantısı

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl eğitim öğretime başlayan Bekir Ilıcak MYO tarafından ilçe halkı ile tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi.

Toplantıya Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, DASEV Başkanı Nazım Turgut, MYO Müdürü Doç.Dr. Hakan Erkuş, DASEV üyeleri, ilçe esnafı, daire müdürleri ve MYO personeli ile öğrenciler katıldılar. Bekir Ilıcak MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş "18 derslik 16 öğretim üyesi ofisi 2 adet 200 kişilik konferans ve toplantı salonu, 2 adet bilgisayar laboratuarı, kütüphane, 300 kişilik yemek salonu ve tam teşekküllü mutfak bulunmaktadır. Gıda ve Optisyenlik olmak üzere 2 bölümde eğitime devametmekteyiz. Önümüzdeki yıl ise Harita Kadastro ile Elektrik ve İnşaat bölümlerine öğrenci almak için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

DASEV Başkanı Nazım Turgut, " Bizler elimizden geldiğince bu okulun yapımına katkıda bulundu, ben okulumuzu bir ağaca benzetiyorum bizler ağacı diktik sizler de onun uzun yıllar yaşaması için katkıda bulunmalısınız" dedi Belediye Başkanı İsa Özkan, "Okulumuzun bugün İnönü Üniversitesi binaları içerisindeki en güzel binalardan biri olduğunu belirtmek isterim. Bugün yapmamız gereken ise okulumuza sahip çıkmak daha da geliştirmek için çaba sarf etmektir. Ayrıca okulumuz mezunlarına bir yerde iş garantisi sunmaktadır Sayın Ilıcak ailesi okulumuzdan kendi iş alanları ile ilgili bölümlerden mezun olacaklara iş konusunda yer vereceklerdir" ifadelerini kullandı

Kaymakam Mehmet Aktaş, "İlçeye geldiğimde bir yükseköğretim kurumunun olmadığını görünce üzülmüştüm, fakat zamanla gelişen bir hemşeri hareketi ve Darendelilerin özünde olan hayırseverlik duygusu bu okulu meydana getirmiştir. Sayın Bekir Ilıcak Beye ve DASEV Vakfına ve duyarlı Darendelilere teşekkür ediyorum. İnşallah bu okul her geçen gün kapasitesini artıracak ve Darende bir eğitim merkezi haline gelecektir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile