Darende'de Köprü Yenileme Çalismalari Basladi

Darende'de Köprü Yenileme Çalismalari Basladi

Malatya’nin Darende ilçesinde Asagi Ulupinar, Yenice ve Çinar Mahallelerindeki köprü yenile çalismalari yürütülüyor.

Malatya Büyüksehir Belediyesi Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi, Malatya genelinde kurmus oldugu santiyelerle yol, asfalt, menfez ve köprü çalismalarini araliksiz bir sekilde sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi tarafinda Darende Asagi Ulupinar, Yenice ve Çinar’da köprü çalismalari baslatildi.

Yapilan çalismalardan dolayi memnuniyetini dile getiren mahalle sakinlerinden Mehmet Sahin, eski köprülerinin dar ve direklerle ayakta durdugunu ifade ederek, “Insanlar düsmesinler diye kendi imkânlarimla bir seyler koyarak biraz olsun düzelmesini sagladim. Bu çalismayi yapandan Allah razi olsun. Özellikle Büyüksehir Belediye Baskanimiza çok tesekkür ederim” dedi.

Asagi Ulupinar Mahalle Muhtari Ömer Saglam ise Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkür ederek, “Köprüler beton özelligini yitirmisti, agaç direklerinin destegiyle ayakta duruyordu, araçlar artik köprüden düstü düsecekti. Asagi Ulupinar mahallemizin 67 yilda aldigi hizmeti 4 yil içinde ekonomik kriz ve pandemi dönemi olmasina ragmen 10 milyon TL’lik yatirim yapti Selahattin Gürkan Baskanimiz. Içme suyu irsaliye hatti, kanalizasyon, köprü, sicak asfalt ve parke çalismasi yapti. Allah razi olsun. Biz Selahattin baskanimiza güveniyor ve daima yanindayiz. Asagi Ulupinar Mahallesi olarak biz Selahattin Baskanimizin yanindayiz tekrardan kedisinden Allah razi olsun” seklinde konustu.

Yenice Mahalle Muhtari Hamit Gürbüz’de köprülerinin artik kullanilamaz hale geldigini ifade ederek, Büyüksehir Belediye Baskanimiz burada çok hizmetler gerçeklestirdi. Allah ondan razi olsun. Mahallemizin diger ihtiyaçlari olan içme su hatti, kanalizasyon ve asfalt hizmetlerini gerçeklesti, kendisinden çok memnunuz Allah ondan razi olsun, insallah bunda sonra daha güzel olur” sözlerine yer verdi.

Darende ilçesinde yapilan çalismalar hakkinda konusan Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Hakan Demir, Malatya’da 13 ilçe ve 718 mahallede 2019 yilindan beri yogun çalismalar gerçeklestirdiklerini belirterek, “Ihalesini Malatya’da yapmis oldugumuz 20 adet köprü ve menfez insaatinin Darende’deki kismina eslik etmek için buradayiz. Darende Yenice Mahallesi’nde ana yol üzerinde bulunan köprü insaatindayiz. Daha önce yapilan kemer menfez islemimiz sel ve betonunun yipranmasiyla büyük tehlikeler arz ediyordu. Biz burada yapmis oldugumuz degerlendirmelerin sonunda köprünün yeniden yapilmasi asamasindayiz. Bununla birlikte bu çalismalardan sonra daha saglikli bir köprü ve daha konforlu bir yol elde etmis olacagiz. Darende’ de buna benzer 4 adet daha menfez bölgemiz var. Bunlarin da tamamlanmasi ile birlikte Darende’deki alt yapi sorunlarini gidermis olacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile