Darende'de Pilav Senligi

Darende'de Pilav Senligi

Malatya’nin Darende ilçesinde son yillarda düzenlenen en büyük senlik 1800 rakimli Yikilhan’da yapildi. Özlem Büyük ve Kara Hasan konserlerinde senlige katilanlar saatlerce halaylar çekerek doyasiya eglendi.

Geleneksel 12. MIDIDER Pilav Senligi Darende Yikilhan’da yapildi. Cosku içinde geçen senlikte Türk Halk Müzigi sanatçilari Özlem Büyük, Kara Hasan ve Hamit Ertas konser verdi. Konserlerde vatandaslar halaylar çekerek unutulmaz bir gün yasadi. Önceki yillara göre katilimin çok üst düzeyde oldugu senligin açilisinda konusan MIDIDER Baskani Kenan Alçik, " Il ve ilçe disinda yasayan bölge halki bu vesileyle köylerine geliyor; dost ve akrabalariyla görüsme imkanlari oluyor. En önemlisi yeni nesil baba-dede yurtlarini, fakli illerden yasayan akrabalarini görmesine ve tanismasina vesile oluyor. Bu anlamli organizeyi benimsiyor ve önemsiyoruz. Ben öncelikle bu etkinligin bugüne kadar yasatilmasina vesile olan ayrica bugün yanimizda olan herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Emegi geçenlere tesekkür eden Darende Kaymakami Seref Gülyer ise, "Senliklerimiz, geleneklerimiz geçmisten gelecege bu etkinliklerle aktarilacaktir. Bu senligin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ederim. Çok güzel bir senlik oldu. Senligin devamli olmasini dilerim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile