Darende'de Zengibar Kale Kapısının Onarımına Başlandı

Malatya'nın Darende ilçesindeki Zengibar Kale Kapısı onarımına başlanıldı.

Darende Kaymakamlığı tarafından başlatılan Zengibar kale kapısının rölöve ve restorasyon projesi hayata geçiyor. Proje Kayseri Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay ihale edilmişti. İhale edilen firma elemanları onarılacak olan Zengibar Kale Kapısına iskele kurarak onarımına başlandı. Kaymakam Murat Uzunparmak konu ilgili şunları söyledi:
"İlçemizin önemli tarihi değerlerinden olan Zengibar Kalesi kapısının onarım işi. Kayseri Röleve ve Anıtlar Müdürlüğünce ihale edilerek yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. Yaptığımız bu çalışma neticesinde birçok uygarlığa şahitlik eden önemli bir tarihi eser daha yok olmaktan kurtaracağız. Kale kapısındaki restorasyon işinin bu yıl sonuna kadar tamamlamasını hedefliyoruz. Kapının onarımını müteakip bu bölgenin çevre düzenlemesi, ağaçlandırılması ve aydınlatılması amacıyla İstanbul Teknik
Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden Prof Dr. Mehmet Ocakçı tarafından bir proje hazırlanıyor. Bu çalışmaların sonunda tamamlanacak proje ile tarihimize sahip çıkmanın yanında. Burasının turizme kazandırmayı da hedefledik" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile