Darende Ilçesinde Bayram Yogunlugu

Darende Ilçesinde Bayram Yogunlugu

Kurban Bayraminda yerli turistlerin akinina ugrayan Malatya’nin Darende ilçesinde emekli ögretmen Fikri Çaliskan’in, dogada buldugu atiklarin birlesiminden yapmis oldugu eski yillari anlatan minyatürlerin yer aldigi sanat evi büyük ilgi görüyor.

Doga ve inanç turizminin önemli güzergahlarindan biri olan Malatya’nin Darende ilçesi Kurban Bayrami’nda da ziyaretçilerin akinina ugradi. Somuncu Baba Türbesi, Gürpinar Selalaesi gibi yerleri gezen ziyaretçiler emekli Ögretmen Fikri Çaliskan’in sanat evini de görmeden ilçeden ayrilmiyor.

Emekli ögretmen Fikri Çaliskan 13 yildir hobi olarak topladigi dogada atil durumda bulunan plastik, tel, kum, tas gibi madenleri eski yillari anlatan minyatür haline getirdi. 80’e yakin eseri bulunan Çaliskan, yaptigi minyatür sayisi artinca yaptigi eserleri evinde sergilemeye basladi.

Vatandaslar tarafindan ziyarete açik olan ve ilgi gören sanat evi ziyaretçileri geçmise götürüyor.

Tur ile Darende’ye gelen ziyaretçilerden Nurcan Aykis, Mugla Fethiye’den geldiklerini belirterek, "Sanat evini gezdik. Ben sanati seven bir insan olarak çok mutlu oldum. Bende emekli ögretmen kiziyim, Fikri Bey’in ögretmen olusu çok hos. Bu islerle ugrasmasi çok güzel, adeta eskileri bize yansitmis. Ben çok mutlu oldum herkesin görmesini tavsiye ederim" dedi.

Ziyaretçilerden Hamidiye Karpuz ise sanat evinde her seyin çok güzel oldugunu ifade ederek, "Eskiyi yasamis gibi olduk, yüregine saglik" ifadelerine yer verdi.

Ismail Terinoglu’da Darende ilçesini çok güzel buldugunu anlatarak, "Buraya gelmeden önce Somuncu Baba Türbesini geziyorduk, burayi önerdiler biz de bir görelim dedik. Geçmisten bugüne kadar olan yasami anlatan ifadeleri gördük, çalismalari çok begendik. Elle yapilan eserler var. Darende’ye böyle bir yer kazandirdigi için çok tesekkür ederim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile