Darende'ye Çok Amaçlı Sinema Salonu Yapılacak

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kültürel ve turizm potansiyelleri ile ön plana çıkan ilçenin ihtiyacı olan çok amaçlı sinema salonunun Sosyal Destek Programı kapsamında yapılacağını bildirdi.

Kaymakam Mehmet Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES kapsamında Malatya Valiliği aracılığıyla Darende Köylere Hizmet Götürme Birliği adına sundukları ''Çok amaçlı sinema salonu'' adlı 66 bin liralık projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.

Baş döndürücü bir hızla gelişen dünyada toplumların kültürel kaynaşma ve sanata verdikleri önemin hızla arttığına dikkati çeken Aktaş, ''31 bin 153 nüfusa sahip, tarihi İpek Yolu üzerindeki ilçemizin en büyük zenginliği klasikten moderne, evrensel değer taşıyan kültür ve sanat mirasımızı ortaya çıkarıp, yeni nesillere ve tüm dünyaya taşımaktır. Ancak maalesef ilçede kültürel kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenecek etkinliklerin özgürce icra edileceği, modern bir tiyatro ve sinema salonumuz bulunmamaktadır'' dedi.

SODES'le hayat bulacak proje sayesinde, 60 kız, 170 erkek yatılı, toplam 480 öğrencinin eğitim gördüğü Mesleki Teknik Eğitim Merkezi bünyesindeki 400 kişilik sinema koltuk düzeneğine sahip salonda tadilat yapılarak, sinema, tiyatro ve eğitim salonu olarak düzenleneceğini vurgulayan Aktaş, buranın öncelikle çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

Proje ile ilçede sosyal yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Mehmet Aktaş, şöyle devam etti:

''Gençlerimizi kahvehane, internet kafe gibi olumsuz davranış ve alışkanlıklara yönelten mekanların etkisinden kurtarıp, yetenekli çocuklarımızı keşfetmek ve gelişmelerine imkan sağlayan projelerle sanata yönlendirmek istiyoruz.''

Muhabir: Aslan Tektaş / Ensar Özdemir

Yayıncı: Cemal Coşkun
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile