Dargeçit Kaymakamı Bingöl'e Anlamlı Veda

Mardin'in Dargeçit ilçesindeki Kaymakamlık görevinin ardından Mardin Vali yardımcılığına atanan Oğuzhan Bingöl, 7'den 70 herkesin gönlünde taht kurdu

Mardin'in Dargeçit ilçesindeki Kaymakamlık görevinin ardından Mardin Vali yardımcılığına atanan Oğuzhan Bingöl, 7'den 70 herkesin gönlünde taht kurdu. İki yıl Dargeçit'te görev yapan Bingöl, devletin gerçek yüzünü vatandaşlara hissettirmeyi başardı. Dargeçit'te bulunan köylüsü, esnafı, çiftçisi, memuru, askeri, polisi, işçisi, bürokratı, genci ve yaşlısından oluşan herkes, ilk defa devletin şefkat elini hissettiklerini söyleyerek Kaymakam Bingöl'den çok memnun olduklarını belitti.
Mardin'e Vali yardımcısı olarak atanan Bingöl, iki yıldan bu yana vatandaşın derleriyle dertlendi. Fakirlerle yemek yedi, çocuklarla ilgilendi, gençlerle haftalık toplantılar gerçekleştirirken, esnafı ziyaret edip çayını içti. İlçede huzurun, birlik ve bütünlüğün pekişmesi için gecesini gündüzüne kattı. Vatandaş ilk defa başarılı bir kaymakamla karşılaşmanın mutluluğunu yaşadı. Kendisi için düzenlenen veda yemeğinde konuşma yapan Oğuzhan Bingöl, "İlk Dargeçit'e çıktığında Doğulu olmama rağmen ablalarım
ağladığını biliyorum. Çok zor bir bölgeye gidiyorsun diye üzülmüşlerdi. Dargeçit'te gelip içine girdiğimiz zaman çok farklı duygularla içinden yaşıyorsunuz ve ayrılıyoruz. Ben hayatımda kazanabileceğim dostlukları, sevgileri buradaki dostluk ve sevgileri başka bir yerde kazanabileceğimi düşünemiyorum. Çünkü farklı bir kimyası olan, farklı bir insanlığı olan farklı bir kültürü olan Dargeçit insanıyla 2 yıl geçirme şerefine kavuştum" dedi.
Kaymakamlık makamına karşı özeleştiride bulunan Bingöl, "Bu bölgelere gönderildiğimiz zaman o olağanüstü yetkilerin verdiği sarhoşlukla, bu bölgenin bizim suyu hürmetimize oluşturulduğunu zannediyoruz. Bu da bizim millete olan görevlerimizi tam manasıyla yerine getiremememize sebep oluyor. Ben kişilik olarak Dargeçit'te bunu aşmaya çalıştım. Sizler vatandaş olarak, sizler insan olarak, Dargeçitli olarak eğer var olmasaydınız bizler burada yönetici olmazdık. Yani devlet, size hizmet etmek şartıyla bizi
bir makama layık gördü. Bize maddi ve manevi imkanlar sağlayarak bölgeye gönderen devlete borcumuzu yerine getirmek adına sizlere elimizden geldiğince hizmet etmek bizim birinci vazifemizdir. Sizler bizi 3-5 metre duvarların arkasında, korumaların eşliğinde, duygusuz insanlar olarak görebilirsiniz ama emin olun ki sokakta bir çocuğun merhaba ağabey demesine herkesten çok bizim ihtiyacımız var. Bu anlamda sizlerin gösterdiği sevgidir bize burada hizmet aşkı veren, bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum"
şeklinde konuştu.
Kanaat önderlerinden Mehmet Cüneyt Aksoy, "Dargeçit için bir kazanımdı. Kaymakam beyin gelişiyle, Dargeçit'in devlete bakış açısı değişmiş oldu. İlk defa Dargeçit halkı bu kaymakam sayesinde devletimizin merhamet elini, şefkat elini görmüş oldu. İnşallah bundan sonraki kaymakamlar da aynı hizada olurlar" dedi.
Kaymakam Bingöl'ün en önemli özelliğinin Dargeçit halkının sorunlarını kendi sorunlarıymış gibi görmesi olduğunu belirten Aksoy, "Halkı kendi ailesi gibi gördü. Sayın Kaymakamımız halkın ve ilçenin sorunlarıyla çok ilgilendi. Mesaiden sonraki zamanından da halka ayırması ayrıca sevindirici gelişmeydi. Güzel ve kötü günlerde halkın yanında oldu. Taziyede, düğünlerde bulundu. Bu durum özellikle Güneydoğu açısından çok önemlidir. Bu halk için bir onurdur, gurudur, şereftir" ifadelerini kullandı.
Veda yemeğinde Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün yanı sıra, Belediye Başkanı Süleyman Asan, Emniyet Amiri Feyzullah Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Cengiz, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, esnaf, çiftçi, öğrenci ve çocuklardan hazır bulundu. Program Kaymakam'a plaketler verilmesiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile