Darica'da Isçinin Yüzünü Güldüren Sözlesme Imzalandi

Darica'da Isçinin Yüzünü Güldüren Sözlesme Imzalandi

Darica Belediyesi’nde isçilere yönelik toplu is sözlesmesi ve memurlara yönelik sosyal denge protokolü imzalandi.

Darica Belediyesi’nde uzun süredir devam eden toplu is sözlesmesi görüsmeleri tamamlanirken anlasmanin ardindan imza töreni düzenlendi.

Isçiden yana tavir alan ve isçilerin yüzünü güldüren bir sözlesmeye imza atan Darica Belediyesi’nde isçilere yönelik toplu is sözlesmesi ile memurlara yönelik sosyal denge protokolü imzalandi. Imza törenine Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, Memur-Sen Genel Baskan Yardimcisi ve BEM-BIR Sen Genel Baskani Levent Uslu, BEM-BIR Sen Kocaeli Sube Baskani Mehmet Gökkaya, Hizmet-IS Kocaeli Sube Baskani Muharrem Subasi, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayi Sami Çakir, MHP Kocaeli Milletvekili Adayi Yudum Kasikçi, AK Parti ve MHP Ilçe Baskanlari ile yönetimleri, meclis üyeleri, is ve isveren sendikasi temsilcileri ile çok sayida isçi katildi.

Imza töreninde konusan Memur-Sen Genel Baskan Yardimcisi ve BEM-BIR Sen Genel Baskani Levent Uslu, Darica’nin bütün belediyelere örnek olmasi gerektigini ifade ederek, "Genel merkezde bile Darica Belediyesi örnek olarak konusuluyor. Belediye Baskani Muzaffer Biyik gerçekten çok samimi ve örnek bir belediye baskani. Isçinin hakkini veren ve isçiden yana tavrini koyan bir belediye baskani oldugunu bu sözlesmeyle de ortaya koydu" dedi.



"Darica’mizi daha iyi yerlere getirecegiz"

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik da sözlesme görüsmelerini nihayete erdirdikleri ve isçinin yüzünü güldürdükleri için mutlu oldugunu ifade ederek, "Daricali vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak ve hizmet üretmek, tek basina belediye baskani olarak benim yapabilecegim bir sey degil. Bunu ancak ekibimizle ve tüm personelimizle birlikte yapabiliriz. Darica Belediyesi memuruyla ve isçisiyle güçlü. Canla basla çalisan emekçi kardeslerimiz için onlarin yüzlerini güldürmek, refah düzeylerini ve yasam standartlarini arttirmak adina yogun ve titiz bir çalismanin sonucunda toplu is sözlesmesini sonuçlandirdik. Belediyemizin imkanlari ölçüsünde sartlarimizi zorlayarak en iyi ücreti vermeye çalistik. Kaynaklari kullanirken belediyemizi yönetirken elbette ki israf etmiyoruz. Tasarrufu ve bütün yatirimi kendi kaynaklarimiz üzerinden yapiyoruz ama personelimizin maaslarindan tasarruf hiç yapmadik. Bizler, ‘Isçinin alin teri kurumadan hakkini öde’ diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Çalisanlarimizin haklarini teslim edebilmek adina en ince ayrintisina kadar düsünerek onlari nasil daha fazla mutlu edebiliriz diye sendika temsilcilerimizle masaya yatirdik ve imza atma asamasina getirdik. Sunu bilmenizi istiyorum ki bugüne kadar her zaman isçimizin yaninda olmaya gayret ettik. Insallah bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da hep birlikte daha çok çalisarak Darica’mizi daha iyi yerlere getirecegiz. Yaptigimiz bu sözlesmenin belediyemize ve isçilerimize hayirlar getirmesini diliyorum" diye konustu.



Emekli personele plaket

Konusmalarin ardindan Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ile isçi ve memur sendikasi temsilcileri sözlesme protokolünü birlikte imzaladi. Imza törenin ardindan belediyeden emekli olan isçilere tesekkür plaketi veren Baskan Muzaffer Biyik, yeni hayatlarinda basarilar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile