Darica'da Kitap Fuari Açilisina Yogun Ilgi

Darica'da Kitap Fuari Açilisina Yogun Ilgi

Kocaeli’nin Darica ilçesinde ikincisi gerçeklestirilen kitap fuarina ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik’in talimatiyla bölgenin önemli bir ihtiyacini gidermesi amaciyla düzenlenen Kitap Fuari, bir kez daha kitapseverleri bulusturdu. Kitap Fuari için açilis töreni düzenlenirken, gerçeklesen törene AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanvekili Yasar Çakmak, AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, AK Parti Darica Ilçe Baskanvekili Mevlüt Kocagöz, MHP Darica Ilçe Baskani Yücel Bektas, AK Parti Ilçe Kadin Kollari Baskani Selma Gülenç, Yazar Alisan Kapaklikaya ile birlikte meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida kitapsever katildi.

Açilista 1 milyon kitabin yer aldigi fuari ziyaret eden ögrenciler, stantlari büyük bir ilgi ve heyecanla inceledi. Darica Belediyesi de fuarda stant açarken, ziyaretçilere sürpriz hediyeler verdi. Kitap Fuari’nda olusturulan ‘Darica için düsün’ kösesi de ziyaretçilerden yogun ilgi görürken, kitapseverler duygu ve düsüncelerini yazdiklari not kagitlarini ‘Darica için düsün’ kösesine yapistirdi.

“Vatandaslarimizin ilgisi, alakasi güzel”

Darica Belediyesi olarak ikincisini düzenledikleri kitap fuarinin açilis programini icra ettiklerini aktaran Baskan Biyik, “Ilkini 2019 yilinda yapmistik. Pandemiden dolayi böyle etkinlikler yapamiyorduk. Yeni normallesmeyle beraber yeniden kitap fuari kapilarini Darica halkina açti. Burada hem Milli Egitim Müdürlügü ile is birligi içerisinde yaptigimiz çalismalarda Darica’da 50 bine yakin ögrencimiz var. Bunlarin tamaminin burayi ziyaret edecegi ve Darica halkinin da ciddi derecede olumlu yönden bir beklenti içerisinde oldugunu da belirtmek isterim. Bu yil insallah 200 binin üzerinde bir ziyaretçi bekliyoruz. 2019 yilinda açtigimiz kitap fuarinda yaklasik 84 bin ziyaretçi gelmisti. Bu yil da beklentimiz yaklasik 200 bine yakin. Kapali Pazar Alani’nda yapiyoruz ve biraz daha büyüterek yaptik. Bir milyon kitabimiz var. Çok ciddi derecede çesitli kitaplarin oldugunu, Daricamizin özellikle kitap konusunda ciddi derecede ragbet gösterdigini belirtmek istiyorum. Vatandaslarimizin ilgisi, alakasi güzel. Çocuklarimizin ilgisi, alakasi güzel. Egitim ordusu diye tabir ettigimiz ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin buraya olan ilgisi çok güzel. Bunlar da bizi mutlu ediyor. Insallah sloganimizda da oldugu gibi canla, basla çalismaya devam ediyor ve Darica halkinin hosuna gidecek projeler üretmeye devam edecegimizi de bir kez daha ifade ediyorum” dedi.



“Ögrenciler için çok faydali oldugunu görüyoruz”

Ögrencileriyle birlikte kitap fuarini ziyaret eden ögretmen Eda Gül ise “Darica Belediyesinin düzenlemis oldugu kitap fuarindayiz su anda. Bu sene kitap fuarimizin ikincisi düzenlendi.

Ögretmenler ve ögrencilerimiz kitap fuarindan gayet memnunlar. Kendi yas seviyelerine, begenilerine uygun kitaplari ögrencilerimiz burada hem inceleme hem satin alma imkâni elde ettiler. Kitap ücretlerine baktigimiz zaman piyasa degerine göre daha düsük oldugunu ve ögrencilerin alimi açisindan daha faydali oldugunu görüyoruz. Belediye Baskanimiz Muzaffer Biyik’a ve ekibine bu kitap fuari için çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.



“Kitap okumayan tek bir bakis açisina bagli kaliyor”

Kitaplarin kendisi için ayri bir dünya oldugunu vurgulayan ögrenci Sena Yilmaz da, “Bir kitabin kapagini açtiginda her zaman farkli bir dünyaya geçis yapiyorsun ve bu gerçekten bence çok güzel bir duygu. Genelde zaten otobiyografi tarzinda seviyorum. Duyguyu daha iyi aktarabiliyorlar. Kitap okumamak bana göre cahilligin kendisi. Kitap okumayan tek bir bakis açisina bagli kaliyor. Bence bizim için kitap fuari çok büyük bir avantaj. Genelde uygun fiyatli oluyor. Ögrenciler için çok faydali bir etkinlik” ifadelerini kullandi.

Kitap okumayi çok sevdigini aktaran ögrenci Ümmühan Aksu ise “Ben kitap okumayi çok seviyorum. Benim için çok iyi bir hobi. Herkese önerebilirim. Burada olmak çok güzel bir duygu. Farkli kitaplarla birlikte olmak çok iyi. Ben daha çok polisiye kitaplari seviyorum. Kitap okumamak büyük bir sanssizlik. Kitap okumamiz lazim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile