Darica Sahilinde Deniz Salyasi Seferberligi Basladi

Darica Sahilinde Deniz Salyasi Seferberligi Basladi

Kocaeli’nin Darica ilçesinde bir araya gelen ilçe protokolü ve vatandaslar, Marmara Denizi’ndeki deniz salyasiyla mücadele için baslatilan en büyük deniz temizligi kapsaminda denizde temizlik gerçeklestirdi.

Kocaeli’de düzenlenen "Marmara Denizi Eylem Plani Koordinasyon Toplantisi" sonrasinda açiklanan 22 maddelik eylem planinin ardindan Marmara Denizi’ne kiyisi olan 7 ile genelge gönderilerek temizlik seferberligi baslatildi. Seferberlik kapsaminda Darica Kaymakamligi ve Darica Belediyesi de ilçe sahilinde temizlik çalismasi gerçeklestirdi. Darica Kaymakami Yüksel Kara ve Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik’in da katildigi etkinlikte Dudayev Sahilinde ögrencilerle birlikte temizlik çalismasi gerçeklestirildi.

Kaymakam Yüksel Kara ve Belediye Baskani Muzaffer Biyik, su yüzeyindeki deniz salyalarini topladi. Dalgiç ise denize dalarak deniz dibinden çesitli atiklari topladi.

Denizde gerçeklesen temizlik çalismasinin ardindan konusan Darica Kaymakami Yüksel Kara, “Dalgicimizin denizden çikardigi malzemeleri ve ölü baligi görünce tehlikenin boyutunu bir kez daha gördük. Devletimiz acil eylem plani hazirladi. Bizler de bu vesileyle buradayiz. Denize hiçbir sekilde atik atilmamasi gerekiyor. Herkese çagrida bulunuyor ve duyarli olmaya davet ediyorum. Hepimize önemli görevler düsüyor” dedi.

Daha sonra söz alan Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ise, “Amacimiz Sayin Cumhurbaskanimizin talimati ve bakanligimizin girisimleriyle alinan tedbirleri en iyi sekilde uygulamak. Marmara denizi bizim kiymetlimiz. Kocaeli Büyüksehir Belediyemiz ileri biyolojik aritma tesisleri kuruyor. Sadece Kocaeli degil Istanbul’dan Edirne’ye her belediyenin ayni sekilde ileri biyolojik aritma tesislerini faaliyete geçirmesi gerekiyor. Gelecekte çocuklarimiza daha temiz bir deniz birakmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Ben buradan herkese sesleniyorum. Denizimizi kendi evimiz gibi görmedigimiz sürece bu isin üstesinden gelemeyiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile