Ekoturizm modelinin Darkale Köyü’ne uygulanmasıyla, doğallığıyla göz kamaştıran köye daha çok turist çekilmesi hedefleniyor. Manisa Valiliği'nin Turizm'de Markalaşma Danışmanı Yard. Doç. Dr. Metin Çelik, Darkale'de uygulamaya sokulması hedeflenen ekoturizm konusunda, bir toplantı yaptı. Köy sakinlerini ve katılımcılar bu model konusunda bilgilendirildi. Turizm'de Markalaşma danışmanı Yard. Doç. Dr. Çelik, ekoturizm modelinin getirilerini başka köylerde ve ilçelerdeki örneklerle anlattı. Ekoturizmin, çevreye zarar vermeden ondan yararlanma, o yöreyi öğrenme ve kültürel değerlerini farketmek ve yok etmeden gözlemlemek oduğunu ifade eden Çelik, "Ekoturizm teknik açıdan planlı, ekonomik olarak verimli, sosyal yönden sorumlu, ekolojik olarak duyarlı ve korumacı, süre olarak uzun erimli olan turizmdir. Sosyal ve kültürel faaliyetleri içine alan geniş alanlarda birçok aktiviteyi kapsayan etkinliktir. Ekoturizm aynı zamanda sürdürülebilir turizm olarak da adlandırılabilir. İnsanlar artık turizmde doğallık peşinde. Köylere gidipte doğal ortamlar yakalamak amacında. Biz de burada yapacağımız ekoturizm modeli ile Bergama'ya gelen binlerce turisti, bu bölgeye de çekmek istiyoruz. Buranın diğer yerlerden çok farklı özellikleri var. Bunları insanlara göstermek için de değişik ve farklı şeyler yapmak zorundayız" dedi.
Darkale köyü'nde yapılan toplantıya Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Darkale Köyü Yenileme Projesi ekibinden Şule Doğan, Sevil Önol, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Raif Dikmeoğlu, muhtar Mustafa Güven ve köy sakinleri katıldı.
Darkale, Ekoturizm İle Cazibe Merkezi Olacak
Manisa Valiliği’nin başlattığı Turizmde Markalaşma Projesi çerçevesinde, kentin önemli tarihi mekanlarından birisi olan tarihi Darkale Köyü'nde Ekoturizm Modeli ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.