Darp Edilip Biçaklanmisti, Kendisini Öldürmeye Çalisan Doktor Sevgilisinden Sikayetçi Olmadi

Darp Edilip Biçaklanmisti, Kendisini Öldürmeye Çalisan Doktor Sevgilisinden Sikayetçi Olmadi

Elazig’da kiz arkadasini 2 saat boyunca darp edip 5 yerinden biçaklayan doktora 3 yil 1 ay 15 gün hapis cezasi verildi. Daha önce hastane odasinda verdigi röportaj ile gündeme gelen Dilan Tali, sikayetinden vazgeçtigini beyan ederken, cumhuriyet savcisi mahkeme tarafindan verilen karara itiraz etti.

Olay, 24 Temmuz 2022 tarihinde merkeze bagli Yeni Mahalle’de meydana gelmisti. Bir hastanede doktor olan Sinan B. ve sevgilisi Dilan Tali (26) aksam yemeginde bir araya geldi. Tali, yemekten sonra cüzdan ve kimligini almak için Sinan B.’nin evine geçti. Tali, burada adeta dehseti yasadi. Yemekte çikan kiskançlik tartismasi evde siddete dönüstü. Sinan B., Tali’ye yumruk atti ve biçagi sirtina sapladi. 2 saat boyunca siddet gören ve 5 yerinden biçaklanan Tali, bir firsatini bularak evden çikti ve komsulara sigindi. Ardindan haber verilmesi üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Yarali kadin, ambulansla Firat Üniversitesi Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi. Polis tarafindan gözaltina alinan ve islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Sinan B., nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elazig 3. Agir Ceza Mahkemesinde davanin karar durusmasi yapildi. Durusmaya Sinan B., Dilan Tali ve avukatlari katildi.

Mahkemede ilk olarak savci mütalaa verdi. Savci mütalaasinda, ’’Müsteki ile Sinan B.’nin arkadas olduklari, olay günü müstekinin konusmak amaciyla sanik Sinan’in ikametine gittigi konusma esnasinda sanik Sinan’in mutfak bölümünden aldigi biçakla müstekinin vücudunun birçok yerinden biçakladigi, müstekinin de sanigi darp ettigi, dosya arasinda mevcut Sinan B.’ye ait raporda yaralanmasinin basit tibbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte oldugu belirtildigi, müsteki Dilan Tali’nin kati raporunda yaralanmasini kisinin yasamini tehlikeye sokan bir duruma neden oldugu, basit tibbi müdahale ile giderilemeyecek nitelikte oldugu, islev kaydi olmadigi, tüm dosya kapsami degerlendirildiginde müsteki sanik Sinan B.’nin magdur Dilan Tali’ye yönelik eylemi ile üzerine atili kasten öldürmeye tesebbüs suçunu isledigi, sanigin eylemine uyan 5237 sayili TCK’nin 81/1 maddesi uyarinca cezalandirilmasina, sanigin üzerine atili eylemin 5237 sayili TCK’nin 35. maddesinde düzenlenen tesebbüs asamasinda kaldigi anlasilmakla, TCK 35/1-2 maddesi uyarinca cezasinda indirim yapilmasina, kasten islemis oldugu suç nedeniyle 5237 sayili TCK’nin 53. maddesi hükümlerinin uygulanmasina mütalaa olunur” dedi.

Ardindan Dilan Tali ve Sinan B.’ye mütalaaya karsi diyecekleri soruldu.

’’Kendini biçaklayan doktor sevgilisinde sikayetçi olmadi’’

Dilan Tali, ’’Mütalaada aleyhe hususlari kabul etmiyorum, sikayetçi degilim. Sanik Sinan bir kimseyi öldürebilecek bir kisi degildir. Olay günü ben Sinan’in bulundugu eve gittigimde aramizda tartisma çikti ve bu tartismada ben sanik Sinan’a hakaret ettigimi hatirlamiyorum ancak hakaret etmis olabilirim. Sanik Sinan’in beni öldürme kasti ile hareket etigini düsünmüyorum. Saniktan sikayetçi degilim’’ diye konustu.



“Hakkimda verilecek kararda meslegimin göz önüne alinmasini talep ediyorum”

Sinan B. ise savunmasinda ’’Mütalaada aleyhe olan hususlari kabul etmiyorum. Önceki savunmalarimi tekrar ederim. Ben öldürme kasti ile hareket etmedim. Hakkimda verilecek kararda meslegimin göz önüne alinmasini talep ediyorum. Suçsuzum beraatimi istiyorum” seklinde konustu.

Mahkeme heyeti ardindan Sinan B.’nin 3 yil 1 ay 15 gün hapis cezasi ile cezalandirilmasina karar verdi.

Savci karara itiraz etti

Istinaf nedenini açiklayan cumhuriyet savicisi, “Müsteki ile sanik Sinan B.’nin arkadas olduklari, olay günü müstekinin konusmak amaciyla sanik Sinan’in ikametine gittigi, konusma esnasinda sanik Sinan’in mutfak bölümünden aldigi biçakla müstekinin vücudunun birçok yerinden biçakladigi, müstekinin de sanigi darp ettigi, müsteki Dilan Tali’nin kati raporundan yaralanmasinin kisinin yasamini tehlikeye sokan bir duruma neden oldugu belirtildigi, suçta kullanilan biçagin kesici kisminin 14 santim olarak tespit edilmesine bagli olarak öldürücü nitelige haiz oldugu, müstekinin vücudundaki sirt bölgesine aldigi yaralanmanin hayati bakimdan önem arz ettigi, ayrica bacak ve kol bölgesine de biçak ile vurdugu, sanik ile müsteki arasinda geçen tartisma esnasinda müstekinin sanigin elinden ancak kaçarak kurtuldugu ve karsi komsusuna sigindigi, sanigin eylemine bu sekilde devam edemedigi, sanigin üzerine atili eylemin kasten öldürmeye tesebbüs kapsaminda kalmasi gerekirken kasten yaralama suçundan hüküm kurulmasi usul ve yasaya aykiri olmakla, usul ve esas yönünden kanuna aykiri bulundugundan kararin istinafen kaldirilmasi arz olunur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile