Dask Anadolu Buluşmaları

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, 14 yıl önce Türkiye'deki konutların yüzde 4'ü sigortalıyken bugün yüzde 37'ye ulaştığını fakat bunun yeterli olmadığın söyledi.

DASK tarafından düzenlenen, "DASK Anadolu Buluşmaları" kapsamında, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde katılımcılara sigortanın önemi anlatıldı.
Sunumların ardından AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri, ilk yardım ve acil durumlarda yapılan müdahaleler hakkında davetlilere bilgi verdi.
AFAD'ın eğitimli uzman köpeği Herkül ile eğiticisi tarafından, depreme hazırlık amacıyla verilen eğitimleri anlatan gösteri de katılımcıların ilgisini çekti.
Yazıcı, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem bilincini ve sigortanın önemini küçük yaştaki çocuklara aşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Toplumun bilinçlendirilmesinin hayatın devamlılığı açısından önem taşıdığın vurgulayan Yazıcı, Türkiye topraklarının yüzde 66'sının birinci ve ikinci derece deprem kuşağında yer aldığını, nüfusun da yüzde 70'inin bu bölgelerde yaşadığını kaydetti.

"14 yıl önce ülkedeki konutların yüzde 4'ü sigortalıyken bugün yüzde 37'ye ulaştı fakat bu yeterli değil. Hedefimiz insanları bilinçlendirerek bölgeler ve iller arasındaki sigorta dengesizliğini ortadan kaldırmak" diyen Yazıcı, şöyle devam etti:
"Zorunlu deprem sigortası uygulaması 1999 yılında, yani büyük Marmara depreminden sonra oluşturulmuş. 14 yıldır önemli adımlar atıldı. Depremde şu veya bu şekilde evlerimizde hasarlar oluşuyor. Meydana gelen fiziksel hasarları önlemek amacıyla sigortamızı yaptırmalıyız."
Türkiye'de zorunlu deprem sigortası yaptırma oranının illere ve bölgelere göre değiştiğine işaret ederek, "Sigorta yaptırma oranları illere göre büyük değişkenlik gösteriyor. Birinde yüzde 50 iken, yüzde 15'e kadar düşen iller var. Bu dengesiz dağılımı düzeltmeye çalışıyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile