Daskyleion Antik Kent Fotoğrafları Sergileniyor

Bandırma ilçesine bağlı Ergili Köyü'ndeki Daskyleion Antik kenti kazıları esnasında ekipler tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Daskyleion antik kentinin Tunç Çağı'ndan Orta Çağ'a kadar yayılan zengin buluntu repertuvarını buluşturan 'Daskyleion Kazısı Fotoğraf Sergisinin' açılışana CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Erdek Zeytinli Kazı Ekibi Başkanı Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

Doç. Dr. Kaan İren, Daskyleion Antik Kenti kazılarının bu yıl 24'üncü yılı olduğunu ancak aralıklarla devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında Daskyleion Antik Kenti ile ilgili açıklamalarda da bulunan İren, "Bu kent dönem içerisinde Frik, Lidya ve Pers Krallıklarına ev sahipliği yapmış bir kent. Bu kentte yaşayan insanlar eğitim ve kültür seviyesi yüksek insanların yaşadığı bir kentti" dedi.

Sergi açılışında konuşan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, buluntuların dünya arkeologlarının dikkatini çektiğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile