Datça Sanat Ve Kültür Günleri

Datça Sanat Ve Kültür Günleri

Muğla'nın Datça ilçesinde devam eden 'Datça Sanat ve Günleri' etkinlikleri Datçalılardan yoğun ilgi görüyor.

Datça Belediyesi tarafından organize edilen ve haftanın en az 4 günü düzenlenen 'Datça Sanat ve Günleri' kapsamında Datça Anfi Tiyatroda düzenlenen konser ve gösteriler büyük ilgi görüyor.
Ayrıca son olarak Datça'da TRT Belgesel kanalında yayınlanan 'Seyran' adlı program çekimi de Alevi Bektaşi Federasyonu Datça Temsilciliğinin Hızırşah köyündeki külliyesinde gerçekleşti. Yaka köyünde gerçekleşen Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi (UKKSA) açılışında ise sahne alan TRT sanatçıları olan Yaşar Özel, Meral Mansuroğlu, Mediha Şen Sancakoğlu ve Mehmet Özkaya da Datçalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Etkinliklerin son gününde ise Alevi Bektaşi Derneği Datça Temsilciliğinin düzenlediği konserde Datçalılarla buluşan Türk Halk Müziği sanatçısı Gülden Arslan ve soprano Murat Karayel sahne performanslarıyla göz doldururken; sanatçıların seslendirdiği şarkılar büyük beğeni topladı.
Konserin sonunda Datçalılara seslenen Türk Halk Müziği sanatçısı Gülden Arslan, 1991 yılından beri Datça'ya geldiğini belirterek, "İlk defa Datça'da konser vermek nasip oldu. Bundan sonra Datça'da herhangi bir etkinlikte davet edilirsem seve seve gelirim" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile