Datça Yat Limani'nda Çevre Ve Deniz Kirliligi

Datça Yat Limani'nda Çevre Ve Deniz Kirliligi

Mugla’nin Datça ilçesindeki yat limaninda olusan çevre kirliligi, mahalle sakinlerini rahatsiz ederken, yabanci turistlerin de tepkisini çekiyor. Her sabah belediye görevlisinin çöpleri temizlemesine ragmen bunun yetersiz oldugunu ifade eden mahalle sakinleri duruma bir çare bulunmasini istedi.



Datça Yat Limani bölgesinde toplanan çöpler deniz kirliligi olusturuyor. Vatandaslar tarafindan atilan çöpler, yat limanina kadar ulasarak deniz kirliligine, ayni zamanda yabanci turistlerin tepkisine neden oluyor. Bölgedeki çöp konteynerlerinin sikayet üzerine belediye tarafindan kaldirilmasi ve temizlik çalismalarinin yetersizligi çevre ve deniz kirliligini arttiriyor.

Tur teknesi isletmecisi 29 yasindaki Enver Dönmez denize atilan çöplerden çesitli örnekler alarak denizin ne kadar kirlendigini gösterdi. Sinek ve koku yapmasi, müsterilerin rahatsiz olmasindan dolayi isyeri sahiplerinin sikayeti üzerinebelediye buradaki çöp konteynerlerini kaldirdi. Belediye görevlisi sabahlari gelip çöpleri denizden aliyor ancak çok geçmeden deniz tekrar kirleniyor. Buna bir çare bulunmasini istiyoruz, çünkü turistler bu çöpleri görüp resimlerini çekiyorlar sonra da sosyal medyalarinda paylasiyorlar bu da bizim için ayni zamanda ülkemiz turizmi için kötü bir durum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile