Dava Başladı

İçişleri Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın, eşi Fahriye Durak'a ait arsanın değerini imar değişikliği yaparak 44 kat artırdığı iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması başladı

İçişleri Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın, eşi Fahriye Durak'a ait arsanın değerini imar değişikliği yaparak 44 kat artırdığı iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. 55 kişinin yargılandığı 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Aytaç Durak katılmadı.
Görevlerini kötüye kullandıkları nedeniyle 55 kişinin sanık olarak yargılanmasına sebep olan dava konusu, 19 Kasım 2007 tarih ve 198 sayılı Meclis kararıyla gerçekleşmişti. Aytaç Durak'ın baldızı Kadriye Köymen'e ait arsanın imarı, konuttan ticari alana dönüştürülüp inşaat alanı yüzde 50 artırıldıktan 7 ay sonra söz konusu tapu, Fahriye Durak'a geçince tartışmalar başlamıştı.
Davanın ilk duruşmasında söz konusu plan değişikliğini Aytaç Durak'la birlikte önerdiği iddia edilen Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Hasan Gülşen ifade verdi.
Öte yandan dönemin meclis üyelerinden Ahmet Zenbilci, Ömer Topçu, Nevzat Ardıç, Ali Yüzükçü gibi isimler de duruşmaya katıldı. Davada, sanık olarak yargılanan 55 kişi için "Görevi kötüye kullanmak" suçundan üç yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile