Davalisi Tarafindan Öldürülen Avukat Mezari Basinda Anildi

Davalisi Tarafindan Öldürülen Avukat Mezari Basinda Anildi

Davalisi tarafindan 29 Nisan 2019 tarihinde öldürülen Aksaray Barosuna kayitli Avukat Ibrahim Ergin ölümünün 5. yilinda mezari basinda anildi.

Olay, 29 Nisan 2019 Hamidiye Mahallesi Bediüzzaman Caddesi’nde bulunan Sefa Is Hani’nin 3. katindaki avukatlik bürosunda yasandi. Aksaray Barosuna kayitli Avukat Ibrahim Ergin (47) ile bürosuna gelen Abdurrahman Düzgün (46) arasinda bir bosanma davasindan dolayi tartisma yasanmis, tartismanin kavgaya dönüsmesi sonucu Abdurrahman Düzgün belindeki tabancayi çekerek avukat Ibrahim Ergin’e 5 el ates etmisti. Avukat Ibrahim Ergin kaldirildigi hastanede hayatini kaybederken, Abdurrahman Düzgün ise daha sonra silahi kafasina dogrultarak bir el ates edip intihar ederek hayatini kaybetmisti.

Cinayetin ardindan tam 5 yil geçerken Avukat Ibrahim Ergin bugün ölüm yil dönümünde mezari basinda anildi. Aksaray Barosu ve Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan organize edilen programa Cumhuriyet Bassavcisi Adem Aydemir, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Gökhan Oflaz, Baro Baskani Av. Ferit Köse ve çok sayida avukat katildi.

Burada kisa bir açiklama yapan Baro Baskani Ferit Köse, “Meslegini icra ederken ugradigi hain saldiri sonucu hayatini kaybeden meslektasimiz Av. Ibrahim Ergin’in aramizdan ebediyete ayrilisinin 5. yil dönümünde saygi, özlem ve rahmetle aniyoruz” dedi.

Adli personel ve avukatlar Ergin’in mezarina karanfiller birakti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile