Davutoğlu-amr Ortak Basın Toplantısı (2)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye`nin açık ve net diplomasisi, herkes tarafından görülmekte ve takdir edilmektedir" dedi.

Bakan Davutoğlu ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Dışişleri Bakanlığı`nda yaptıkları görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Amr`ın bakanlığa atandıktan sonraki ilk ziyaretini Türkiye`ye gerçekleştirdiğini belirten Davutoğlu, "Bu, Mısır`ın Türkiye`ye verdiği önemi göstermektedir" diye konuştu. Türkiye`nin açık ve net diplomasisinin herkes tarafından görüldüğünü ve takdir edildiğini kaydeden Davutoğlu, "Mısır`ın başarısı, bütün bölgemizin geleceği açısından da hayatidir, elzemdir.Mısır`ın başarısı için Türkiye elinden gelen desteği verecektir" dedi. Mısır`la Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kararı aldıklarını kaydeden Davutoğlu, Türkiye`nin Mısır`da en çok yatırım yapan ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Amr ile heyetler arası görüşmeler de gerçekleştireceklerini kaydeden Davutoğlu, görüşmelerde bölgesel gelişmeler üzerinde ağırlıklı olarak duracaklarını Suriye, Libya ve Yemen konusunda istişareler yapacaklarını belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ise, Türkiye ile Mısır arasındaki tarihi ve kültürel bağların köklü ve sağlam olduğunu söyledi. Amr, Türkiye`nin bölgede ve Suriye`deki çabalarını takdire şayan olarak niteleyerek, "Bölgemiz bugünlerde anormal bir durumla karşı karşıyadır. Bu durumların şüphesiz ki uzun vadede etkisi olacaktır" diye konuştu.

İkili ilişkilere değinen Amr, "Türk-Mısır ilişkilerine büyük önem vermekteyiz. Dışişleri Bakanı olarak ilk ziyaretimi Türkiye`ye yapmam, bunun göstergelerinden biri" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile