Davutoğlu: Ermenistan'ın kendi takdiri

Davutoğlu: Ermenistan'ın kendi takdiri

Ermenistan'ın Türkiye ile imzaladığı protokollerin onaylanmasını askıya almasını değerlendiren Dışişleri Bakanı Davutoğlu , "Bu Ermenistan'ın kendi takdiridir” diye konuştu.

  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Ermenistan ' ın Tü ; rkiye ile imzaladığı protokollerin onaylanmasını askıya almasını değerlendirerek , ' Ermenistan ' ın tek taraflı aldığı bir karar ve kendi sü ; reci ile ilgili aldığı bir karar . Sayın Başbakanımızın da sö ; ylediği gibi bu onların takdiridir ' dedi .
Dışişleri Bakanı Davutoğlu , gazetecilere yaptığı aç ; ıklamada , Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ' ın dü ; n aç ; ıkladığı kararın Ermenistan ' ın tek taraflı aldığı bir karar olduğunu kaydederek , ' Bu onların takdiridir . Tabii onların kendi sü ; recine mü ; dahil olmamız dü ; şü ; nü ; lemez . Ama olumlu unsur bu sü ; recin devam ettiğinin vurgulanmasıdır . Ü ; mit ederiz ki Ermenistan ' da ve Tü ; rkiye ' de en kısa zamanda uygun siyasal ortam oluşur ve sü ; reç ; kaldığı yerden devam eder ' diye konuştu .
Sü ; recin devamında herkesin menfaati olduğunu dü ; şü ; ndü ; klerini ifade eden Davutoğlu , bunun sadece Tü ; rkiye ve Ermenistan ' ın değil , tü ; m bö ; lge ü ; lkelerinin ve başta ABD , Rusya ve Fransa olmak ü ; zere tü ; m uluslararası toplumun kazanç ; lı ç ; ıkacağı bir sü ; reç ; olarak değerlendirdiklerini bildirdi .
' Ama bu kazancın sonuç ; larının herkese ve adil dağıtılması lazım . Bu kazanç ; lardan herkesin istifade etmesi lazım ' diyen Davutoğlu , hem Tü ; rkiye ve Ermenistan ' ın ikili olarak , hem Kafkasya bö ; lgesinin hem de Minsk grubunun istifade etmesi gerektiğini vurguladı .
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın dü ; nkü ; konuşmasında yaptığı vurguyu hatırlatan Davutoğlu , Tü ; rkiye aç ; ısından değişen bir durumun olmadığını , Tü ; rkiye ' nin başından itibaren protokollerin lafzına ve ruhuna sadakatini hep vurguladığını kaydetti .
İki ü ; lke arasında imzalanan protokollerin halen TBMM ' de Dışişleri Komisyonunda olduğunu belirten Davutoğlu , ' Uygun şartlar oluştuğunda daha ileri adımlar atmaya da hazırız ' diye konuştu .
Dışişleri Bakanı Davutoğlu , konuyu ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile de değerlendirdiklerini sö ; yledi .
Edinilen bilgiye gö ; re , iki bakanın gö ; rü ; şmesinde Clinton ' ın , iki ü ; lke arasındaki sü ; recin devamının ö ; neminin altını ç ; izdiği kaydedildi .
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan , dü ; n yaptığı aç ; ıklamada , Ermenistan ile Tü ; rkiye arasında ilişkilerin normalleşmesini ö ; ngö ; ren protokollerin onaylanması sü ; recini durdurduklarını , ancak protokollerin altındaki imzaya sadık kaldıklarını sö ; ylemişti .


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile