Davutoğlu'na Çin'de sevgi seli (Özel)

Çin'de resmi temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ziyaretinin dördüncü durağı Şanghay'daki Şanghay Expo'yu gezerken, ziyaretçiler ke

Çin'de resmi temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ziyaretinin dördüncü durağı Şanghay'daki Şanghay Expo'yu gezerken, ziyaretçiler kendisine büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Bakan Davutoğlu, bu sabah Expo'daki Türkiye, Yunanistan, Azerbaycan, Bulgaristan, İspanya, Bosna Hersek, Gürcistan pavyonlarını gezdi. Davutoğlu, öğleden sonra gezdiği İzmir, Pakistan ve Çin pavyonlarından dışarı çıkışta halkın büyük ilgisi karşısında arabasından inip, oradakilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Davutoğlu burada çocuklarla hediyeleşti ve alınlarından öptü. Çin Pavyonu'nu gezerken, görüntülü sunum ve diğer yapıtlardan oldukça etkilenen Davutoğlu, Çin Pavyonu'nun şeref defterini de imzaladı.

Davutoğlu, bugün İzmir pavyonunu gezerken, ziyaretçilerin kendisine gösterdiği ilgi karşısında yanlarına gitti ve bir süre sohbet etti. Halkın, Davutoğlu'na dağıtılan şekerlerin yetmediğini söylemesi üzerine Dışişleri Bakanı, yanındakilerden şeker rica etti ve getirilen şekerleri elleriyle ziyaretçilere dağıttı. Dağıtma esnasında izdiham oluşması üzerine, dağıtmayı Çinli korumalar devam etti.

Ziyaretçiler, Türkiye'nin çok güzel olduğunu söylerken, birisi de yediği Maraş dondurmasının çok lezzetli olduğunu belirtti. Davutoğlu, ziyaretçilere Türkiye'ye gitmelerini tavsiye etti.

Ahmet Davutoğlu, Şanghay Expo'nun bu akşamki kapanış törenine de katılıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile