Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Esad eleştirisi

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Esad eleştirisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa'da Ak Parti İl Başkanları Toplantısında konuştu. Çözüm Süreci'nin kararlıklıkla devam edeceğini vurgulayan Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na da sert eleştiriler yöneltti.

"Şanlıurfa'ya tek başımıza değil Anadolu ile geldik. AK Parti gönülleri buluşturmaya geliyor. Gelecek ayki toplantımızı da Edirne'de yapmayı planlıyoruz" diye konuşan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Kılıçdaroğlu Esad'ın dostudur"

Kılıçdaroğlu'nun ne hikmetse hiç terk etmediği bir ilke var, Esad'la olan dostluğu. Çünkü Esad, Arap Baası'dır, CHP de Türk Baası'dır maalesef. İşte aramızdaki farkın en önemli ölçülerinden birisi bu.

"MİT sadece bu millete, bu devlete hizmet eder"


MİT Müsteşarı üzerinden milli iradeyi hesaba çekemeyenler, anlaşılan o paralel çete, Kılıçdaroğlu'na yeni bir tüyo, malzeme vererek MİT Müsteşarlığına saldırtmaya çalışıyorlar. Bunun arkasında MİT'in son 4-5 yıl içinde köklü bir yeniden yapılanmayla dış istihbaratta kazandığı kapasiteyi kıskanan dış çevreler de var.

Kılıçdaroğlu, ciddi bir delil varsa ortaya koyar. MİT de devlet kurumlarımızın hepsi de sadece bu devlete, millete hizmet eder. Hiçbir devlet kurumumuzu bu tür iftiralara karşı korunaksız, dayanaksız bırakmayız.

"Gönülleri kapalı olanların, kulakları da kapalı olur"


Siyasete bir seviye, bir karşılıklı saygı getirmek gerekir. Ama maalesef bugün sabah hemen havaalanından buraya gelirken Sayın Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da yaptığı bir toplantıdaki ifadelerinden anlıyorum ki Kılıçdaroğlu'nun kulakları bu tür çağrılara kapalı. Gönülleri kapalı olanların, kulakları da kapalı olur zaten. Gönüllerini açamayanlar, kulaklarını kapatırlar bu tür çağrılara.

"Biz millete hizmet eden devlet anlayışın savunmaya devam edeceğiz"


Birileri milleti adam etmeye ayarlı bir devlet anlayışını benimserken, biz millete hadim olan, hizmet eden devlet anlayışını savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Birileri kendisinden farklı düşünen herkese, kendisinden farklı geçmişe sahip olan herkese düşmanca duyguları körüklerken, biz bütün düşmanlıklar karşısnıda muhabbetin sözcüsü olmaya devam edeceğiz.

"Çözüm Süreci'ni kararlılıkla yürüteceğiz"

Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Ama Hakkari'den Edirne'ye, Muğla'dan Artvin'e kadar Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız.

Türkiye'nin her yerinde siyaset yapmaya, Türkiye'nin her yerinde al bayrağı ve AK Parti bayrağını dalgalandırmaya kararlıyız ve bundan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.

Çözüm süreci mekanizmasını kurduk ancak 6-7 Ekim olayları sebebiyle ortaya çıkan yeni bir durum söz konusu oldu Türkiye'nin demokrasi atmosferini ihlal ederek vandalizme başvurdular. Çözüm süreci kamu otoritesinin alternatifi değildir.

Şimdi bir sınav günü eğer çözüm süreci savunulacaksa öfke, kin ve silah bir kenara konulacak. Bu çerçevedeki adımlarımız devam edecek. Yine bu bağlamda Hacı Bektaşı Veliye ziyaretim ve Tunceli ziyaretim sonrasında çok kapsamlı bir çalışma içine girdik.

Şiddeti öne çıkaranlar aslında şu mesajı vermek istediler buralarda tek arti görüşü hakimdir onun için binalarımıza saldırdılar. Türkiye'nin her yerinde siyaset yapmaya albayrak ve AK Parti bayrağını dalgalandırmaya kararlıyız.

Sadece güvenliği temin açısından değil özgürlükleri korumak için iç güvenlik reform paketini Meclis'e sunduk.

Özellikle toplantı ve gösteri hakkının kullanılması esnasında ortaya çıkan istismarları yok etmek için önlemler alındı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile