Davutoğlu-zebari Ortak Basın Toplantısı...(1)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak topraklarından Türkiye`ye yönelik tehdit oluşturan bir terör faaliyetine artık tahammüllerinin kalmadığını belirterek, "Bu konuda en etkin tedbirleri almaya kararlıyız" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye`ye bir ziyaret gerçekleştiren Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Dışişleri Bakanlığı`nda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından iki Dışişleri Bakanı, ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmelerde ele alınan öncelikli konunun terörle mücadele olduğunu vurgulayan Davutoğlu, mesailerinin büyük kısmını teröre ayırdıklarını kaydetti. Türkiye`ye dönük olarak Irak`ta odaklanmış terör yapılanmasından kaynaklanan tehdidin hem Irak`ın hem Türkiye`nin toprakbütünlüğüne ve egemenliğine tehdit oluşturduğunu vurgulayan Davutoğlu, buna karşı net bir pozisyon almak durumunda olduklarını kaydetti. Bakan Davutoğlu, Türkiye`nin bu terör faaliyetinin sona erdirilmesi konusunda kararlı olduğunu bildirdi. Irak`ın kendi topraklarında askeri kontrolü sağlaması halinde bunun hem Irak`ın kendi topraklarını kontrol etme kapasitesi ve egemenliği bağlamında önemli olacağını, hem de Türkiye`ye dönük terör faaliyetlerinin engellenmesi bağlamında önemli olacağını kaydedenDavutoğlu, böyle bir durum olduğunda Türkiye`nin herhangi bir sınır ötesi operasyona ihtiyaç hissetmeyeceğine işaret etti

Türkiye`nin, Irak`ın toprak bütünlüğüne büyük önem verdiğini vurgulayan Davutoğlu, Türkiye`nin PKK`ya karşı alacağı tedbirlerin ne Irak`a, ne de Irak`taki etnik bir gruba karşı olmayacağını dile getirdi. Görüşmelerde Türkiye`nin kararlılığını vurguladıklarını kaydeden Davutoğlu, "Artık Irak topraklarından Türkiye`ye yönelik tehdit oluşturan bir terör faaliyetine tahammülümüz yok. Bu konuda en etkin tedbirleri almaya kararlıyız. Bu konuda Irak makamlarının bize göstermiş oldukları anlayış dolayısıyla damüteşekkiriz" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile