DEAS'in Doktoru Samsun'da Yakalandi

DEAS'in Doktoru Samsun'da Yakalandi

Terör örgütü DEAS içinde ’doktor’ olarak görev yaptigi iddia edilen yabanci uyruklu bir kisi Samsun’da yakalandi ve çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri, ülkesinde bulundugu dönemde terör örgütü DEAS içinde ’askeri doktor’ oldugu seklinde bilgiler elde edinilen Irak uyruklu T.M.K.K.’nin yakalanmasina yönelik operasyon düzenledi.

TEM polisi tarafindan yapilan arastirmalarda, hakkinda verilen süpheli ifadesi ile fotograftan teshiste birlikte söz konusu sahsin gerçek ismini gizleyerek farkli ad ile kaydini yaptirdigi, Irak’ta DEAS içerisinde doktor olarak faaliyet gösterdigi, Samsun’da da Irak ve Suriye uyruklu hastalara muayeneye gittigi bilgileri elde edildi.

TEM polisi tarafindan gerçek adi S.S.H.H.(35) olan DEAS’in doktorunun yakalanmasi için Ilkadim ilçesindeki bir adrese operasyon düzenlendi.

Gözaltina alinan 3 çocuk babasi S.S.H.H., TEM Sube Müdürlügündeki sorgusunun ardindan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Kendisinin doktor degil, eczaci oldugunu ileri süren DEAS süphelisi, hakkindaki suçlamalari kabul etmedi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren S.S.H.H., çikarildigi mahkemece "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile