DEAS'in Sözde Türkiye Askeri Kanat Sorumlusu Yakalandi

Silahli terör örgütü DEAS’in sözde Türkiye askeri kanat sorumlusu olarak faaliyet gösteren ve Suriye’ye kaçma hazirliginda olan M.F.A. isimli terörist, düzenlenen operasyonla yakalandi.

Gaziantep Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, yürütülen çalismalar kapsaminda örgütün 2016 yili sonrasi Türkiye askeri kanat sorumlusu olarak faaliyet gösterdigi tespit edilen, Suriye’de örgüt mensuplarina ideolojik ve askeri egitimler veren, canli bomba eylemlerinde kullanilan patlayici ve malzemelerin teminini sagladigi degerlendirilen M.F.A. isimli sahis, operasyonla yakalandi. Hakkinda kesinlesmis 8 yil 4 ay hapis cezasi bulunan teröristin Suriye’ye kaçma hazirligi yaptigi belirlendi.

Yakalanan teröristin islemlerin ardindan tutuklanarak cezaevine gönderildigi belirtilen açiklamada, "Dini istismar eden terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin tespit edilerek mensuplarinin yakalanmasina yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlügümüz ve Cumhuriyet Bassavciligimiz koordinesinde Terörle Mücadele Sube Müdürlügümüzce yürütülen çalismalar kapsaminda, DEAS silahli terör örgütünün 2016 yili sonrasinda “Türkiye Askeri Kanat Sorumlusu” olarak faaliyet gösteren, özellikle Suriye’de bir çok örgüt mensubuna ideolojik/askeri egitimler veren, canli bomba eylemlerinde kullanilan bel kusagi, infilakli fitil, basma butonlu anahtar sistemi, elektrikli kapsül ile muhtelif patlayici madde temini sagladigi degerlendirilen ve Gaziantep Agir Ceza Mahkemesi tarafindan hakkinda verilen 8 Yil 4 Ay hapis cezasinin kesinlesmesi üzerine Suriye’ye kaçma hazirliginda oldugu tespit edilen M.F.A. isimli örgüt üyesi 29.12.2021 tarihinde düzenlenen operasyon ile yakalanarak sevk edildigi adli makamlarca tutuklanmistir" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile