DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı Başladı

ABD'nin başkenti Washington'da, Türkiye dahil toplam 68 DEAŞ karşıtı ülkenin dışişleri bakanlarını bir araya getiren toplantı, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın konuşmasıyla başladı DEAŞ'la mücadelede artık yeni bir aşamaya geçildiğini vurgulayan Tillerson, bu süreci, 'askeri güç yoluyla DEAŞ'ın bölgesel olarak ortadan kaldırılması' şeklinde nitelendirdi Tillerson: 'Ortadoğu'da bizi zorlayan birçok meydan okuma olduğunu biliyoruz; ancak DEAŞ'ı yenmek ABD'nin bölgedeki 1 numaralı amacıdır'.

ABD'nin başkenti Washington'da, Türkiye dahil toplam 68 ülkenin dışişleri bakanlarını bir araya getiren 'DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı', ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın açılış konuşması ile başladı.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantı ABD Dışişleri Bakanlığı binasında yapılıyor.

Açılış konuşmasında Suriye ve Irak'taki son duruma ilişkin bir değerlendirme yapan Tillerson, DEAŞ'ın, İslam'ın bozulmuş bir versiyonu üzerinden kitlelere yanlış mesajlar gönderdiğini ve DEAŞ'la mücadelenin aynı zamanda bu mesajla da mücadele olduğunu vurguladı.

'Tillerson, Ortadoğu'da bizi zorlayan birçok meydan okuma olduğunu biliyoruz; ancak DEAŞ'ı yenmek ABD'nin bölgedeki 1 numaralı amacıdır.' şeklinde konuştu. Bölgede birçok öncelikleri olduğunu ancak DEAŞ'la mücadelenin hepsinin önünde olduğunu anlatan Tillerson, bu amaç yolunda gerekli tüm adımları atacaklarını belirtti.

DEAŞ'la mücadelede artık yeni bir aşamaya geçildiğini vurgulayan ABD Dışişleri Bakanı, bu süreci, askeri güç yoluyla DEAŞ'ın bölgesel olarak ortadan kaldırılması şeklinde nitelendirdi.

Tillerson ayrıca, DEAŞ'a karşı mücadelede geçici güvenli bölgeler oluşturarak, mültecilerin tekrar evlerine geri dönmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Güvenli bölgeler konusunda detaya girmeyen Tillerson, Suriye ve Irak'taki insani durumun düzeltilmesi noktasında çok çaba göstermeleri gerektiğine işaret etti.

Son olarak Tillerson, DEAŞ'ın kendi yanlış mesajını sanal alem üzerinden dünyanın her yerine ulaştırmaya çalıştığını, bunu engellemek için DEAŞ'la sahada olduğu kadar sanal alemde de savaşılması gerektiğine dikkat çekti.

Bakanlar toplantısı diğer konuşmalarle devam ederken, öğle arasında aile fotoğrafının çektirilmesi planlanıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile