Aksaray’da 6 sahsin kazi yaparak define aradigi bilgisine ulasan Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Subesi ekipleri istihbari bilgiler dogrultusunda merkeze bagli Yalnizceviz köyünde 6 kisiyi takibe aldi. Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yapilan teknik ve fiziksel takipte jandarma ekipleri 6 süpheliyi anbean takip etti. Yaklasik 2 hafta süren takip sonucu jandarma ekipleri, 6 sahsin köy sinirlari içerisinde kazi yaptigini ve burada birçok malzemeyle define aradigini tespit etti. Yeterli delil ve bulgularin ardindan operasyon için dügmeye basan jandarma ekipleri köyün daglik arazisinde bulunan kazi alanina sessizce operasyon düzenledi.
Gerçeklestirilen operasyonda tünel içerisinde kazi yapan 6 süpheli suçüstü yakalandi. Tünelde kazi yapan süphelilerden bazilari kameralara yansidi. Yakalanan Mustafa I. (39), Aydin F. (43), Mehmet A. (54), Ramazan C. (44), Nail Ç. (54) ve Mehmet Dede K. (38) gözaltina alindi. Olay yerinde süphelilere ait araçlarda yapilan aramada 1 adet jeneratör, 2 adet beton delici, 100 metre elektrik kablosu ve kazida kullanilan kürek, kazma gibi birçok alet ele geçirildi.
Kamp yapar gibi kazi yapmislar
Kazi alaninda genis çapli arama ve inceleme yapan Il Jandarma Komutanligi ekipleri, olay yerinde çaydanlik ve tüp bile buldu. Çay, seker ve kahve gibi içeceklerinde ele geçirildigi kazi alaninda süphelilerin adeta kamp yapar gibi kazi yapmalari dikkat çekti. Ele geçirilen tüm malzemelere jandarma ekiplerince el konulurken, 6 süpheli Aksaray Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisinde saglik kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Il Jandarma Komutanligina götürüldü. Buradaki islemlerinin ardindan 6 süpheli Aksaray Adliyesine sevk edildi.
Olayla ilgili sorusturma sürerken jandarmadan yapilan yazili açiklamada, “Kültürel mirasimizi korumak amaciyla titiz ve gayretli çalismalarimiza devam edilecektir” denildi.
Define Avcilari Kazdiklari Tünelde Suçüstü Yakalandi
Aksaray’da define aramak için 9 metre derinliginde 25 metre uzunlugunda tünel kazan 6 defineci, kazdiklari tünelde jandarma tarafindan suçüstü yakalandi.



















