Dekan Yazıcı 'Sabah Yansımaları'na Konuk Oldu

Dekan Yazıcı 'Sabah Yansımaları'na Konuk Oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fehmi Yazıcı, son üç yıl içerisinde sanayi ile işbirliğine ağırlık verince çok büyük eksikliklerinin olduğunu gördüklerine belirterek, "Eksiklerimizin çoğunu giderdik, altyapımızı güçlendirdik, farklı projeleri hayata geçirdik. Mühendislik Fakültesi olarak şehrin yükünü kaldırabilecek seviyeye geldik" dedi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KASİAD) geleneksel 'Sabah Yansımaları' programının bu haftaki konuğu OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı oldu. Prof. Dr. Fehmi Yazıcı 'Sabah Yansımaları'nda yaptığı konuşmada Samsunlu sanayicinin rekabet edebilmesi için Teknopark'ın şart olduğunu belirterek Samsun'un, Teknopark'a sözde değil, özde sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Samsun'un en büyük sorunlarından birinin birlik ve beraberlik ile ortak hareket edememe olduğunu vurgulayan Yazıcı, günümüzde başarılı olmuş ve gelişmiş kentlere bakıldığında ortak hareket etme ruhunun yerleşmiş olduğunu kaydetti.'Sabah Yansımaları' programında Mühendislik Fakültesi ile ilgili bilgi veren Yazıcı, 'Eylül ayında 19 Mayıs ilçesinde kurulan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin eğitim öğretime başlayacak olması ve burada kuruluş çalışmalarını başlattığımız ikinci Teknopark bölgesi ile Samsun'a yeni bir ivme kazandırılacaktır ' diye konuştu.

Yazıcı, Samsun'da sivil toplum kuruluşlarının yapması gerekenleri yeterince yapamadığını belirterek, 'Ama biliyorum ki KASİAD bu açığı kapatıyor ve işini çok iyi yapıyor. Bu şehrin kalkınma potansiyeli çok yüksek ancak bu potansiyelinin sadece yüzde 20'sini kullanabiliyoruz. Yapılacak çok iş var ve herkes kendi işini en iyi şekilde yaparsa başarının kendiliğinden geleceğine inanıyorum. Sanayiciler de bizi zorlamalı, bizden taleplerde bulunmalılar ' şeklinde konuştu.Son üç yıl içerisinde sanayi ile işbirliğine ağırlık verince çok büyük eksikliklerin olduğunu gördüklerini belirten Yazıcı, şunları söyledi: 'Eksiklerimizin çoğunu giderdik, alt yapımızı güçlendirdik, farklı projeleri hayata geçirdik. Mühendislik Fakültesi olarak şehrin yükünü kaldırabilecek seviyeye geldik. Üç sene öncesine kadar Mühendislik Fakültesi'nin yeni kurulan bölümlerinin ne laboratuvarları ne de yeterli öğretim üyesi vardı. Bu amaçla 15 yeni sınıf, öğretim üyesi odaları yaptırılarak fakülteye ait tanıtım videosu, broşürü, internet sitesi ve logo tasarımları gerçekleştirdik. Fakülte olarak 10 aktif bölümle faaliyet gösteriyoruz. 110'u yabancı olmak üzere toplam 3 bin 742 öğrencimiz var. Fakülte olarak her yıl akademik genel kurul yapıyoruz, bilimsel faaliyetleri değerlendiriyoruz. Bilimsel faaliyetlerde dereceye girenleri ödüllendiriyoruz. Öğrencilerin okurken tecrübe kazanmasını amaçlayan Ortak Eğitim Modeli'ni ilk olarak Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri için Yapı Kredi Bankası ile bankacılık yazılımı üzerine protokol imzalayarak gerçekleştirdik. 2. sınıftan itibaren bu eğitimi alarak başarı ile mezun olanlar bankada istihdam edilecekler. '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile