Delil Yetersizligi Beraat Ettirdi

Delil Yetersizligi Beraat Ettirdi

Kocaeli’de 2004 yilinda bir tavuk firmasinda plasiyer olarak çalisan kisiyi bogazini keserek öldürdükleri, çek ve para dolu çantayi da çaldiklari iddiasiyla yargilanan 2 sanik, delil yetersizliginden beraat etti.

10 Haziran 2004 yilinda Kartepe’de meydana gelen olayda, bir tavuk firmasinda plasiyer olarak çalisan Murat Özdemir (25), gün boyu tahsilat yaptiktan sonra firmaya ait kamyonete binerek is yerine gitmek üzere yola çikmis, daha sonra defalarca biçaklanip, bogazi kesilmis halde ölü bulunmustu. Cinayeti isleyen süpheliler ise kamyonetteki içi para, çek ve senet dolu çantayi alarak kayiplara karismisti. 2004 yilinda faili meçhul dosyanin 2021 yilinda Kocaeli Il Emniyet Müdürlügü’ne devredilmesiyle sorusturmayi derinlestiren cinayet bürosu dedektifleri, tavuk firmasinin muhasebecisi Mustafa S. (43) ve Hakan F.’nin olaya karistigini tespit etmis, yakalanan süpheliler çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.

Haklarinda, "tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" ve "gece vakti, birden fazla kisi ile silahla yagma" suçlarindan dava açilan saniklarin, Kocaeli 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmalarina devam edildi. Durusmaya tutuklu sanik Hakan F., avukatlari Ceren Terzioglu ile Dogan Kerim Simsek, ev hapsi sartiyla tahliye edilen Mustafa S. ve avukati Burcu Öztürk, maktulün avukatlari Sedanur Karakir ile Zehra Bengisu Cabbaroglu katildi.



"Allah o katilin bin defa belasini versin"

Suçlamayi kabul etmeyen Hakan F., "Maktulü rüyamda dahi görmedim. Sagligimi kaybettim, ailemi, her seyimi kaybettim. Allah o katilin bin defa belasini versin. Ben maktulü tanimiyorum, neden onu öldüreyim? Suçsuz yere 2 yil cezaevindeyim. Oglum 15 yasinda öldü. Oglum cinayeti isleyen katiller yüzünden öldü. Ben hapiste degil de evde olsaydim oglum disari çikmaz ve hakkim rahmetine varmazdi. Suçsuzum, katiller sokakta geziyor. Tahliye ve beraatimi istiyorum" dedi.



"Maktulü de sirf para için öldürmem mümkün degildir"

Tutuksuz Mustafa S. ise, "Bugüne kadar hiçbir sekilde maddi ihtiyacim yoktu. Suçlamayi kabul etmiyorum. Gazi olmam nedeniyle almis oldugum tazminatlarimdan biri o gün avukatimdan tarafima ulasmadi ancak ben bununla ilgili bir dava dahi açmadim. Maktulü de sirf para için öldürmem mümkün degildir. Beraatimin verilmesini talep ediyorum. Adalete güveniyorum" seklinde konustu.



"Masum birini 3-5 kurus ugruna öldürdüler"

Maktul ailesinin avukatlari Sedanur Karakir ile Zehra Bengisu Cabbaroglu da, "Masum birini 3-5 kurus ugruna öldürerek henüz anne karnindaki 7 aylik bebegi babasiz biraktilar. Saniklarin indirim uygulanmaksizin cezalandirilmasini talep ediyoruz" ifadeleri kullanildi.

Beraat ettiler

Mahkeme heyeti, saniklarin üzerine atili yagma eyleminin suç tarihinde yürürlükte olan yasa sebebiyle düsürülmesine, kasten öldürme suçundan ise delil yetersizliginden beraatlerine karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile