DEM'li Belediyeden Mardin'in Istihdam Ve Üretimine Darbe Vuracak Karar

DEM'li Belediyeden Mardin'in Istihdam Ve Üretimine Darbe Vuracak Karar

Mardin Büyüksehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi ve OSB is birliginde Mardin’de açilmasi planlanan Gida Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi programlarinin yer alacagi okul binalari arsasinin OSB’ye devrinin iptalini, Agustos ayi meclis gündemine getirdi. Kararin Mardin Büyüksehir Belediyesi meclisinden geçmesi halinde, Mardin’de sanayi ve istihdam alaninda yapilacak üniversite bölümlerinin iptal edilmesi tehlikesiyle karsi karsiya kalacak.

2022 yilinda Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Özcosar, OSB Baskan Vekili Nasir Duyan, Mardin, Kiziltepe ve Nusaybin Ticaret Odalari ve Borsa Baskanlari imzasiyla Mardin OSB’de Artuklu Üniversitesi bünyesinde Gida Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi gibi bölümlerin açilmasi için 15 bin metrekarelik arsa OSB’ye devredildi. Mardin Büyüksehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi ve OSB tarafindan yapilan protokolde, Artuklu Üniversitesi, Üniversite-Sanayi Is Birliginin güçlendirilmesi ve imalatçilar ile sanayicilerin nitelikli ara eleman yetistirilmesi projesi kapsaminda Mardin Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan ve mülkiyeti Mardin Büyüksehir Belediyesine ait olan 15 bin 294,57 metrekarelik alani Mardin OSB Müdürlügüne devretti.

13 Nisan 2022 tarihinde Artuklu Üniversitesi ile OSB arasinda yapilan protokolde ise Mardin OSB Meslek Yüksekokulunun bina insaati ve tefrisatinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi tarafindan yapilmasi, Meslek Yüksekokulunda Gida Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi programlarinin açilmasi kararlastirildi.

DEM istihdam projesini iptal etmek istiyor

Mardin’de üretim ve istihdami saglayacak, üniversite ve OSB isbirligini güçlendirecek, sanayide ara eleman ihtiyacini karsilayacak ve ögrencilerin zorunlu stajlarina yönelik yapilmasi planlanan proje, Mardin Büyüksehir Belediyesinin tehdidi altinda bulunuyor. Mardin Büyüksehir Belediyesinde Baskan Vekili Neyaz Yildiz imzasiyla meclis üyelerine gönderilen Agustos ayi gündem maddeleri çagrisinda, OSB tarafindan okul binasi yapilacak tasinmazin devrinin iptali de bulunuyor.

Ahmet Türk ve yönetimine elestiriler sürüyor

31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinden sonra seçilen Mardin Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Türk ve yönetiminin, Mardin’e hizmet etmek yerine sehrin gelisimine, istihdamina, huzur ve güvenine darbe yapmaya çalistigini dile getiren Mardinliler bu duruma tepki gösterdi. Vatandaslar, Mardin’in üretim ve istihdam kapasitesini artiracak bu tür projelerin engellenmesinin, bölgenin kalkinma çabalarina zarar vermekte ve gelecege dair umutlari kirmak olarak yorumladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile