DEM'li Belediyeler Yanginda Sinifta Kaldi

DEM'li Belediyeler Yanginda Sinifta Kaldi

Mardin ve Diyarbakir’daki yangin sorumlulugu ve müdahale tartismalari devam ederken Diyarbakir ve Mardin Büyüksehir Belediyeleri itfaiyelerinin yetersiz müdahaleleri DEM’li belediyeleri sinifta birakti.

Mardin Büyüksehir Belediyesinin bünyesindeki 40 itfaiye arasindan sadece 8 itfaiye aracini Mazidagi’ndaki yangina gönderdigi, 2 itfaiye aracinin ise yangindan sonra söndürme çalismalarina katildigi belirtildi. Yerlesim yerlerindeki yanginlarla ilgili sorumluluk tartismalari devam ediyor. Diyarbakir ve Mardin Büyüksehir Belediye Baskanliklarina ait itfaiye daire baskanliklari 15 kisinin öldügü, 78 kisinin ise yaralandigi bu yanginlarda sorumluluklarini yerine getiremedi. Özellikle yerlesim yerlerinde, aniz ve hububat yanginlarina müdahalenin belediyelerin sorumlulugunda olmasina ragmen zamaninda yapilamayan müdahale can ve mal kaybina neden oldu.

Diyarbakir’in Çinar ilçesinden baslayarak Mardin’in Mazidagi ilesinde durdurulan ve 15 kisinin hayatini kaybettigi yangin olaylarinda sorumlu olan büyüksehir belediyeleri ise kendi sorumluluklarina farkli yönlere çekerek algi olusturup, elestirileri farkli yönlere çekiyor. Ilçelerde belediye teskilati olmadigi için Çinar ve Mazidagi’ndaki yangina müdahale görevinin Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi ve Mardin Büyüksehir Belediyesi’ne ait olmasina ragmen her iki belediyenin zamaninda müdahale etmemesi can ve mal kaybina yol açti.

Diyarbakir ve Mardin Büyüksehir Belediyelerinin bu sorumluluktan kaçmamasi gerektigini vurgulayan vatandaslar, her iki büyüksehir belediyesinin itfaiye daire baskanliklarinda kaç itfaiye aracinin bulundugunu ve yangin bölgelerine kaç araç sevk ettiklerini açiklamalarini istedi.

Öte yandan Mardin Büyüksehir Belediyesi yangin gecesi bünyesindeki 40 itfaiye arasindan sadece 8’ini yangin bölgesine gönderdigi, 2 aracin ise yangin bittikten sonra söndürme çalismalarina katilmak üzere toplamda 10 itfaiye aracini sevk ettigi ögrenildi.

Bazi DEM Partisi Milletvekillerinin yangin bölgesinde taziyeler üzerinden yapmaya çalistigi provokasyona vatandaslar izin vermezken, bu milletvekillerin vatandaslarin acilari üzerinden siyasi rant elde etmeye çalismasi ise vatandaslari çileden çikardi. Vatandaslar, Mardin ve Diyarbakir Büyüksehir Belediyelerinin sorumluluklarini yerine getirmesi gerektigini belirterek, yanginla mücadelede daha etkin bir koordinasyon ve hizli müdahale çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile