DEM Parti'den CHP'ye Bayram Ziyareti

DEM Parti'den CHP'ye Bayram Ziyareti

DEM Parti heyeti, Kurban Bayrami dolayisiyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ziyaret etti.

Kurban Bayrami’nin ikinci gününde siyasi partiler arasindaki bayramlasma mesaisi devam ediyor. Bu çerçevede DEM Parti heyeti, bayram dolayisiyla CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu. DEM Parti Diyarbakir Milletvekili Sevilay Çelenk baskanligindaki heyeti, CHP Genel Baskan Yardimcisi Deniz Yücel baskanligindaki heyet karsiladi.

Burada konusan Çelenk, kayyum meselesinin genel olarak partisini huzursuz ettigini dile getirerek, “Yeniden ayni dalgayi mi yasayacagiz diye huzursuz olduk. Olmasaydi, seçim sonrasi yakaladigimiz duyguyla bayrama girseydik, gerçekten çok güzel olacakti. Buna sizlerin de destegiyle hep birlikte bir direnç gelistirirsek asacagimizi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Birtakim iddialar, deliller varsa kimse sorusturulamaz, yargilanamaz degil”

CHP Genel Baskani Yardimcisi Deniz Yücel ise bu yöntemlerle hiçbir sekilde sonuç alinamayacagini dile getirerek, “Geçmiste örnekleri var. 31 Mart Yerel Seçimlerinde yine belli illerde o basariyi sagladiniz. Birtakim iddialar, deliller varsa kimse sorusturulamaz, yargilanamaz degil. Isin hukuki süreci ayri, o süreç kendi mecranda ilerler. 15 Temmuz darbe girisimi sonrasinda belediye kanununda yapilan degisiklik neticesinde kayyum uygulamasi geldi. Halbuki orada seçilen belediye meclis üyeleri var. Normal sartlarda degisiklikten bir belediye baskanvekili seçiliyordu ama bunu kaldirdilar. Bir yargi karari olmadan, dava olmadan sadece bir sorusturma açarak bunu yapabilmeleri demokrasi adina utanç verici” degerlendirmesinde bulundu.

“Öyle bir cografyada neredeyse eski bir dosyasi olmayani bulmak zor”

Yücel’in sözleri üzerine ise Çelenk, kayyum meselesinin darbe niteliginde oldugunu ileri sürerek, “Sonuçta devam eden dosya meselesine baktigimiz zaman bizim gibi hayatlari 30 yil akademide geçmisler insanlar bile Agir Ceza Mahkemelerinde yargilandi. Öyle bir cografyada neredeyse eski bir dosyasi olmayani bulmak zor. Bu da sonuçta YSK tarafindan onaylanarak bütün adayliklarin oldugu düsünülürse aslinda hiçbir sey söylemiyor. Zaten belediye meclisleri bunu kendi içinden yapabilir. Hepimiz görüyoruz ki Van’da denendi, geri adim atildi ama vazgeçilmedi. Sanirim kendi içlerindeki kliklesmenin de bir sonucu. Keske bayram günü bunu degil baska seyleri konusuyor olsaydik” cevabini verdi.

“Normallesme süreci birilerini rahatsiz etti”

Yücel, 31 Mart seçimlerinin ardindan CHP Genel Baskani Özgür Özel’in Türkiye’nin normallesmesi adina olumlu adimlar attigina dikkati çekerek, “Demokrasilerde iletisim, diyalog, ortak akil, istisare ve uzlasi olmazsa olmazdir. Bu birilerini de rahatsiz etti, onu da hepimiz gözlemliyoruz” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile