DEM Partili Gevas Belediyesi 36 Isçinin Daha Isine Son Verdi

DEM Partili Gevas Belediyesi 36 Isçinin Daha Isine Son Verdi

Van’daki belediyelerden çikarilan çok sayida isçi, DEM Parti’li Ipekyolu Belediyesi önündeki eylemlerini sürdürürken, isçi kiyimina baslayan Gevas Belediyesi de 36 isçinin daha isine son verdi.

DEM Parti’li Van Büyüksehir Belediyesi ile Ipekyolu Belediyesi, 1 Mayis Isçi Bayrami’ndan 1 gün sonra çok sayida isçinin is akdine son vermisti. Isten çikarilan isçiler, HAK-IS Van Subesi öncülügündeki eylemlerini 67 gündür sürdürüyor. Eylemlere Edremit Belediyesi, Tusba Belediyesi ve son olarak Gevas Belediyesinde islerine son verilen isçiler de eklendi. Gevas Belediyesinin isine son verdigi isçilerin 4-5 yildir hizmet verenlerden olustugu belirtiliyor.

“36 arkadasimizi isten çikardilar”

Konuya iliskin konusan HAK-IS Van Sube Baskani Fatih Akdeniz, eylemlerinin 67’inci gününde olduklarini belirtti.

Isinden olan isçilerin yeniden ekmegine dönmesi için mücadele verdiklerini ifade eden Akdeniz, “Yine Van’in Gevas ilçesindeki belediyede 36 arkadasimizi isten çikardilar. Isten çikarilan bu arkadaslarimizin her biri 4-5 yildir çalisanlardi. Bunlar 3-5 aylik çalisanlar da degildi. Geçtigimiz iki gün içinde Gevas Belediyesi de isçi kiyimina basladi.

Isçi çikislari daha DEM Parti tarafindan sürdürülüyor. Müzakere çagrilarimiza herhangi bir olumlu yanit gelmedi. Eylemelerimizin sonlandirilacagini umuyorlar, ama böyle bir ümide kapilmasinlar. Bu insanlar da bir an önce ekmeklerine geri dönsünler. Isçi kiyimlari yavas yavas diger arkadaslarimizin baslarina da gelecektir. Bunlar 7-10 yillik isçilere yavas yavas sirayet ediyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile