Demircan Açiklamasi 'Enflasyon Farkinin Bir Zam Gibi Dillendirilmesi Talihsizce'

Demircan Açiklamasi 'Enflasyon Farkinin Bir Zam Gibi Dillendirilmesi Talihsizce'

Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, “Yetkili konfederasyon tarafindan her firsatta ‘enflasyon farki’nin bir zam orani gibi dillendirilmesini talihsiz açiklama olarak kabul ediyoruz” dedi. Baskan Demircan ayrica, saglik çalisanlarina verilen ücretsiz ulasim hakkinin 30 Haziran tarihinde bitmesi üzerine Izmir Büyüksehir Belediyesi ile görüstüklerini, ücretsiz ulasim hakkinin devam etmesini veya saglik çalisanlarina indirimli ulasim hakki taninmasini talep ettiklerini söyledi.

Memur maaslarina yapilan iyilestirmeler hakkinda da konusan Baskan Togan Demircan, enflasyon farkinin bir zam olmadigini defalarca söylediklerini belirterek, “Yetkili konfederasyon tarafindan her firsatta ‘enflasyon farki’nin bir zam orani gibi dillendirilmesini talihsiz açiklama olarak kabul ediyoruz. Bugün temel tüketim ürünlerinin tamami çok degil alti ay öncesi ile kiyaslandiginda aradaki farki görmemek gerçekleri degistirmiyor. Bugün seyyanen zam diyor yetkili sendika ama oranini açiklamiyor, talep miktarini belirtmiyor. Neden Agustos 2021’de seyyanen zam talebinden vazgeçtigini açiklayamadiklari gibi. Toplu sözlesme hükmüne göre yapilacak zam yüzde 7’dir” dedi.



“Sendikalari büro görevlileri bayram ikramiyesi alabiliyorken, neden kamu çalisanlari almiyor”

Memurlarin enflasyon altinda ezilmesini artik bir kenara biraktiklarini söyleyen Togan Demircan, sözlerini söyle sürdürdü: “Önümüz bayram kaç devlet memuru memleketine gidebilecek? Kaç memur kurban kesecek? Kaç memur çocuguna bayramlik alabilecek? Kaç memur bayrama cebinde bin lira ile girecek? Kaç memur tatile gidebilecek? Memur konut veya otomobil satin alabiliyor mu? Memuru temsil eden sendikalarin ofislerinde çalisan büro görevlileri bayram ikramiyesi alirken, temsil edilen kamu çalisanlari neden bayram ikramiyesi almiyor? Bir aci gerçek de sikayet eden, kendi durumuna üzülen, geçim sikintisi çeken ama halen bu sendikalardan medet uman yaklasik bir buçuk milyon kamu görevlisinin olmasi. Sari sendikalarin sayesinde sagliktan egitim kurumlarina, marketten beyaz esya saticilarina kadar birçok firma ile üyelerimize yönelik indirim sözlesmeleri imzalamak zorunda kaldik."

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin geçtigimiz günlerde hekimlerle toplanti yaptigini ve yapilacak olan iyilestirmeleri merakla beklediklerini vurgulayan Demircan, “Ancak saglik çalisanlarini temsil eden birçok sivil toplum örgütü var, keske on binlerce saglik çalisani temsil eden sivil toplum örgütlerinin de görüsleri alinsaydi. Dilek ve temenni sendikaciligindan öteye gidemeyen iki sendikanin saglik çalisanlarini temsil etmediginin artik kabul edilmesi gerekiyor. Bugün var olan sorunlarin kaynaginda aslinda bu sendikalar var” diye konustu.

Büyüksehir belediyeleri tarafindan pandemi sürecinde saglik çalisanlarina verilen ücretsiz ulasim hakkinin 30 Haziran tarihinde son bulduguna deginen Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Baris Karci’yi ziyaret ederek geçmis dönemdeki destekleri için tesekkür ettiklerini, ücretsiz ulasim hakkinin devam etmesini istediklerini degilse de saglik çalisanlarina indirimli ulasim hakki talep ettiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile