Demircan: Tarım Ve Hayvancılığa Destek Verip Et İthalinden Kurtulacağız

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Samsun milletvekili adayı Ahmet Demircan, tarım ve hayvancılık sektörüne yapacakları destekle Türkiye’yi et ithal eder durumdan kurtaracaklarını söyledi.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Samsun milletvekili adayı Ahmet Demircan, tarım ve hayvancılık sektörüne yapacakları destekle Türkiye’yi et ithal eder durumdan kurtaracaklarını söyledi.

HAS Parti Samsun il teşkilatı ve milletvekili adayları Cihan Haber Ajansı(Cihan)‘nı ziyaret ederek Bölge Yayın Temsilcisi Mükremin Albayrak’a çalışmalar hakkında bilgi verdi. 57. Hükümetin Devlet Bakanı, Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Demircan, partisinin seçim beyannamesinden verdiği örneklerle ulusal ve yerel düzeyde Türkiye’nin öncelikli sorunlarına getirecekleri çözümleri aktardı.

Türkiye’nin en önemli önceliğinin istihdam olduğunu savunan Demircan, bu alanda müteşebbislerin önündeki engelleri kaldırarak yatırımı teşvik edeceklerini ve artan yatırımlarla istihdama çözüm bulacaklarını ifade etti. Özellikle tarım alanında çiftçinin teşviklerle desteklenmesine büyük önem verdiklerini aktaran Demircan, "Dış dünyaya baktığınızda çiftçilerine verdikleri teşviklerin çokluğunu görüyorsunuz. Bizim ülkemizde ise çiftçilere yeteri kadar teşvik verilmiyor. Tütün, şekerpancarı gibi sanayi ürünlerinin önünde ise konulmuş kotalar var. Biz hem bu kotaları kaldıracağız hem de yeterli düzeyde teşvik pirimi vererek üretimi artıracağız." dedi.

Özellikle Bafra ve Çarşamba ovasına sahip olan Samsun’da tarımın önem kazandığının altını çizen Demircan, "Ülkemiz geçmiş yıllarda özellikle tarım ürünleri ve hayvancılık alanında kendi kendine yettiği gibi ihraçta eden bir ülkeydi. Maalesef bu alanda yapılan yanlış uygulamalar bizi dışarıdan ne olduğu belli olmayan et ithalatına kadar götürdü." eleştirisinde bulundu.

‘NEDEN 2013 DEĞİL DE 2023’

Konuşmasında AK Parti‘nin 2023 vizyonuna eleştiride bulunan Demircan, "Bir şeyler yapmak için neden 2023‘ü bekleyelim? 2013 olsun, 2011 olsun. Bir şeyler yapmaya şimdi başlayalım. Türkiye‘nin daha fazla kaybedecek zamanı yok." dedi.

HAS Parti‘nin üç ana konu üzerinde özellikle durduğuna vurgu yapan Demircan şöyle konuştu: "Biz öncelikle kişisel hak ve özgürlükler üzerinde duruyoruz. Daha fazla demokrasi diyerek 3 adım atacağız. Anayasayı halkın yapacağı Anayasa Meclisi kuracağız. Devleti halkın denetleyeceği Denetim Meclisi kuracağız. Ardından yerel yönetimleri güçlendirilerek il meclisleri oluşturacağız. Diğer madde ekonomi. Türkiye‘de mutlaka cari açık ve bütçe açığını kapatılarak ülke ekonomisinin düze çıkartacağız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile