Demirci'den Eğitime Ve Kültüre Destek

Demirci'den Eğitime Ve Kültüre Destek

Gaziantep'te Yaşayan Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma Vakfı (MAREV), 2010-2011 yılında eğitim seferberliği ilan ederek toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren önemli projeleri hayata geçirdi.

MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci'nin önderliğinde sürdürülen çalışmalarda ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri yanında kadın eğitimi ve işsizliği önlemek için meslek edindirmeye yönelik onlarca proje start aldı. Gaziantep'te ilkleri başaran MAREV, ilköğretim okullarında öğrencilerin temiz su içmesini sağlamak amacıyla "Her Okula Bir Çeşme Kampanyası" ile okulların bahçelerine birer çeşme inşa ettirerek öğrencileri büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Öğretmenlerin teneffüslerde daha rahat ve hijyenik ortamlarda dinlenmelerini sağlamak amacıyla öğretmenler odalarını tefriş ettiren Demirci, göçlerle kentlere gelen aile bireylerinin özellikle annelerin kentli kadın kimliğine bürünme sürecini hızlandırmak üzere "Kentli Anne Kimliği" seminerlerini başlattı.
SBS ve LYS sınavlarına hazırlanan ve maddi imkansızlılardan dolayı dershanelere gidemeyen öğrencilerin de idmanına yetişen Demirci, vakıf binasında açtığı kurslarla yüzlerce öğrencinin ücretsiz SBS ve LYS kurslarına katılmasını sağlıyor. Üniversite öğrenimi gören ancak maddi sorunlar yaşayan öğrencilerinde imdadına yetişen Osman Demirci, okuduğu üniversitelerin ve bölümlere sınırlama getirmeden müracaat eden öğrenciler arasından ekonomik durumu iyi olmayanları tespit ederek onlara burs desteği sağlıyor. Gaziantep'te eğitim konusu dışında kalan ancak çocukların güzel sanatlar ve tiyatrolarla ilgilenmelerini yakından ilgilendiren birçok çalışmaya da destek veren Demirci, Peter Pan Müzikalinin sahneye konması ve çocuklar tarafından ücretsiz izlenmesi için üzerine düşenleri yapmış, son olarak yine çocuk odaklı bir müzikal olan Antepçe Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikali sponsorları arasında yerini alarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek üzere yola çıkılan projeye de gerekli her türlü desteği sağlamaya başlamıştır.
MAREV'in eğitim odaklı bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, geçtiğimiz günlerde Mardin'e çeşitli açılış ve ziyaretler için giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da programlara davet edilmiş, Demirci Cumhurbaşkanı Gül'e bir dosya vererek eğitim alanında MAREV'in yaptığı hizmetleri sunmuş, mevcut sorunların çözümü içinde yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi vermişti. Demirci, hizmetlerinin devam edeceğini ifade ederek, "Yaşadığımız ülkenin ve ulusumuzun dünya standartlarında bir ülke konumuna gelebilmesinde elbette eğitim olmazsa olmaz konuların başında geliyor. Birinci önceliğimiz eğitimli insan gücünü arttırmak ve bilimsel çalışmaların ülkemizde üst düzeye gelmesini hızlandırmaktır. Herhangi bir karşılık beklemeden gerçekleştirdiğimiz projelerimizin önümüzdeki günlerde artacağını umuyoruz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen MAREV Yönetim Kurulu üyeleri ve mütevelli kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile