Demirciköy Şelalesi Keşfedilmeyi Bekliyor

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle göz kamaştıran Kütahya'nın termal zengini şirin ilçesi Simav'da, bugüne kadar çok fazla dikkat çekmemiş ve az bilinen birçok yer keşfedilmeyi bekliyor

  Tarihi ve doğal zenginlikleriyle göz kamaştıran Kütahya ' nın termal zengini şirin ilçesi Simav ' da , bugüne kadar çok fazla dikkat çekmemiş ve az bilinen birçok yer keşfedilmeyi bekliyor . Simav ' a bağlı Demirci beldesindeki Su Uçtu Şelalesi , sahip olduğu doğal güzellikleriyle turistler başta olmak üzere yerli halka tam bir görsel şölen sunuyor . Kaplıcalar diyarı olarak bilinen Simav ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Su Uçtu Şelalesi , 52 metre yüksekten düşen suyu ve çevresindeki zengin bitki örtüsüyle adeta bir ' doğa harikası ' olarak yıllardır tatilcileri kendisine hayran bırakıyor .
Özellikle ilkbahar da piknikçilerin akınına uğrayan Su Uçtu Şelalesi Demirci Belediyesince de koruma altında tutuluyor . Tatil dönemlerinde lüks otellerin yerine balkı cennetleri tercih edenlerin alternatifi haline gelen Su Uçtu Şelalesinin en üst noktasının deniz seviyesinden bin 250 metre yükseklikteki tamamına yakın bölümü kestane ağaçlarıyla kaplı Simav Dağı ' nda bulunuyor .
Her yıl saklı cennet arayışında olan yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Su Uçtu Şelalesinin yanı sıra bölgedeki bin 10 yaşındaki kestane ağacının bulunduğu bölgeyi turizmin hizmetine açmayı planladıkların vurgulayan Simav ' a bağlı Demirci Beldesinin MHP ' li Belediye Başkanı Mustafa Çetin , bu konuda devletten destek beklediğini kaydetti . Çetin , bölgede bulunan Bin 10 yaşındaki kestane ağacının dünyadaki kestane ağaçlarının en yaşlısı olduğu ve adına da Kestane baba koyduklarını söyledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile