Demirdögen, Tarim Liseleri Ögrencileriyle Bulustu

Demirdögen, Tarim Liseleri Ögrencileriyle Bulustu

Dogu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen, bölge illerindeki Tarim Lisesi ögrencileriyle bulusuyor. Demirdögen önce Erzincan, ardindan Erzurum Aziziye ilçesinde bulunan Tarim Lisesi ögrencileriyle bir araya geldi.

Geçtigimiz hafta sonu Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri ile bir araya gelen DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Osman Demirdögen, bu sefer Aziziye Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileriyle bulustu. Baskan Demirdögen, ögrencilere tarimsal üretimin önemi ve DAP Idaresi tarafindan saglanan destekler ve mesleki tecrübelerini anlatti.

DAP Idaresi’nin ‘Bitkisel Üretimin Gelistirilmesi Projesi’ kapsaminda desteklenen “Filizden Altin Basaga” sera proje için Aziziye Yavuz Selim Mesleki Tarim ve Hayvancilik Lisesi ögrencileriyle, okulun Konferans salonunda düzenlenen programda bulusan Demirdögen, tarimin önemini anlatti. Ögrencilere gelecek planlamalariyla ilgili bazi nasihatlerde bulunan Demirdögen, ögrencilere hedef belirlemeleri ve programli çalismalari konusunda tavsiyesinde bulunarak, “Hedefinizi belirledikten sonra o dogrultuda çalisin.” dedi.

Üreten bir toplum için gençlere önemli görev düstügünü belirten Baskan Demirdögen, sunlari kaydetti: “Idare olarak amacimiz, gelecegin stratejik ve modasi geçmeyen sektörü olan tarimsal üretime siz gençleri tesvik etmek. Pandemi dönemi bunu çok iyi gösterdi ki gida olmadan hiçbir sey olmuyor. Batida en zengin insanlar çiftçilerden olusuyor. Hem üretimi hem de kalitesini artirdigimiz zaman gelir seviyemiz artacak. Bunun için gelir artirici faaliyetlere destek veriyoruz. Biraz da sansiniz yaver gidiyor. Çiftlik, atölye, laboratuvar türü ihtiyaçlarinizin karsilanmasinda da destek saglayacagiz. Bugünkü toplantinin amaci buydu. Sizlerin görüslerinizi alalim diye buradayiz. Ögrenci olarak da yapacaginiz isin ihtiyaçlarini siz biliyorsunuz. Hangi meslegi yaparsaniz yapin severek yapin, isteyerek yapin. Hedefinizi belirleyin, programli çalisin. Böyle yaptiginiz zaman çok güzel bir gelecek sizleri bekliyor. Disarida hayal bile edemediginiz bir hayat var. Her sey hayalle baslar, su an basarili olan insanlarin sizler gibi bu siralardan geçtigini unutmayin. Su an lise ögrencisisiniz ama gelecegin büyükleri sizler olacaksiniz. Ortada bir basari varsa, emek ve çok çalismanin ürünüdür. Bu firsati iyi degerlendirin. Hepinize mezuniyet sonrasinda da basarilar diliyorum.”

Ögrenci, hocalik ve idarecilik anilarini da ögrencilerle paylasan Baskan Demirdögen, program sonunda ögrencilerin sorularini yanitladi. Toplantiya, Il Milli Egitim Müdürü Yakup Yildiz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Nurullah Yavilioglu, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ümit Koç, okul idareci ve ögretmenleri ile ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile