Demirtaş Ve Geylani Yüksekova‘da

Hakkari‘nin Yüksekova ilçesinde partililere seslenen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Eşgenel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, provokasyonların mayasının Yüksekova‘da tutmayacağını belitti.

Sabah saatlerinde karayolu ile Hakkari‘nin Yüksekova ilçesine geçen Selahattin Demirtaş ve BDP Eşgenel Başkanı Hamit Geylani partililer tarafından karşılandılar. Bir süre parti binasında dinlenen Demirtaş ve Geylani daha sonra toplanan kalabalığa seslendiler. İlk önce kalabalığa seslenen Geylani, Yüksekovalılara, ‘Her zaman var olun, siz ne kadar var olsanız bizim coşkumuz gün be gün daha da büyüyecektir. Gerçekten bugün isterdik ki sizinle güzel şeyler paylaşalım. Ama bildiğimiz gibi sistem 30 yıldır

kan döküyor ve kirli oyunlar yürütüyor. İşte bunun için bırakmıyorlar halkımızla güzel şeyler paylaşalım. Bugün en güzel şey ise sizin dik duruşunuz ve aramızda bulunan bölge bağımsız milletvekillerimiz Sayın Selahattin Demirtaş‘ın aramızda olmasıdır. Sayın Demirtaşın Hakkari bağımsız milletvekili adayımızın olması bizim için büyük bir onurdur ve sizin adınıza Sayın Demirtaşı kutluyorum‘‘ dedi.

Daha sonra kalabalığa seslenen BDP‘nin desteklediği Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş ise toplanan kalabalığa ‘Sizlerle gurur duyuyorum‘ diyerek sözlerine başladı. Yüksekova halkının yalnız olmadığını göstermek ve o aileye başsağlığı dilemek için ilçede olduklarını belirten Demirtaş, "Geçen gelişimde de bu gelişimde provokasyonlar var. Her ölüm bizim için acıdır. Olayda hayatını kaybedene Allah‘tan rahmet diliyorum ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Demirtaş, Geylani ve beraberindekiler Hakkari‘ye gitmek üzere ilçeden ayrıldılar.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile