Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından milli iradeye sahip çıkmak için Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşların doldurduğu meydanlardan birlik ve beraberlik mesajları yükseliyor.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimine karşı koymak için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara koşan vatandaşların 'demokrasi nöbeti' 12. güne girdi.
Edirne'den Hakkari'ye, Giresun'dan Şanlıurfa'ya yurdun dört bir yanında meydanlara akın eden vatandaşlar, darbecilere tepkisini dile getiriyor. Her geçen gün kalabalıklaşan meydanlarda nöbet tutan 'demokrasi bekçileri', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Darbeye hayır' sloganları atıp birlik mesajları veriyor.
Edirne'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Burcu Çam, meydanları boş bırakmayacaklarını belirterek, 'Türkiye uğruna canımız feda olsun.' dedi.
Muş Belediye Meydanı'nda 'demokrasi nöbeti' tutan Şirin Gül, bir vatan evladı olarak bu vatana yapılan ihaneti kabul etmenin mümkün olmadığını kaydederek, 'Darbenin hiçbir çeşidi kabul edilebilir değil. Birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz için hep birlikte meydanlardayız, meydanlarda olmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.
Cahit Karaalp de devletin birliği ve beraberliği için bir araya geldiklerini dile getirerek, her zaman devletin yanında, darbecilerin karşısında olduklarını söyledi.
Aysel Gölbaşı da Türk-Kürt herkesin kardeş olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
- Yurtdışından 'demokrasi nöbeti'ne geldiler
Denizli Delikliçınar Meydanı'ndaki nöbete Almanya'dan katılan Mustafa Karaçay, 15 Temmuz akşamı darbe girişimini öğrenince Frankfurt'ta konsolosluk önünde toplanıp Türk bayraklarını dalgalandırdıklarını belirtti.
Karaçay, 'Gelmek istedik ama gelemedik, çok şükür şimdi buradayız. Ne pahasına olursa olsun buraya gelmeye mecburduk. Biz de bu milletin bir parçasıyız, vatanımızı seviyoruz. Burada olmak gurur verici. Öleceğimizi bilsek dahi ülkemize, vatanımıza sahip çıkacağız. Demokrasinin kalması için elimizden geleni yaparız. Vatanımızın bekası için ölmeye hazırız. Cumhurbaşkanımız 'eve dönün' diyene kadar meydanlarda demokrasi nöbetine devam edeceğiz.' diye konuştu.
Ordu'daki 'demokrasi nöbeti'ne Belçika'dan 6 kişilik ailesiyle katılan Rasim Tezcan, memleketinde çocuklarıyla demokrasi nöbeti tutmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Tezcan, 'Böyle günlerde hep beraber olmamız gerekiyor. İnşallah bugünleri de atlatacağız. FETÖ'ye mensup kişiler huzurumuzu bozuyorlar ama bunun da altından kalkacağız. Cumhurbaşkanımız 'nöbet bitti' diyene kadar buradayız.' dedi.
Avusturya'dan Trabzon'a gelen Uğur ve Habibe Alper çifti de çocukları Hikmetullah (5), Taha (3) ve İtidal Alper (1) ile 'demokrasi nöbeti'ne destek verdi.
Uğur Alper, duygularını 'Allah onlara fırsat vermedi. Darbe girişiminin halkımız tarafından engellenmesi dolayısıyla büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu mutlu günlerde milletimizle birlikte olmak için memleketimize geldik.' şeklinde dile getirdi.
Uşak Kent Meydanı'ndaki nöbete her gün 25 kilometre uzaklıktaki köyünden gelen Hasan Türkay, 12 Eylül 1980 askeri darbesini yaşadıklarına değinerek, 'Bu acının ne olduğunu, halka ne kadar zulüm edildiğini bildiğimiz için 15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyduğumuz anda ailelerimizle helalleşip şehre geldik. O gün burada sabaha kadar nöbet tuttuk. Ülkemizi bu hainlere teslim etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar meydanı terk etmeyeceğiz.' dedi.
Giresun Atatürk Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan Halit Yağlıdere de milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara indiklerini belirterek, 'CHP'li, MHP'li ve AK Parti'li bütün kardeşlerimiz birlik ve beraberlik içinde darbeye 'dur' dediler.' şeklinde konuştu.
Şanlıurfa'daki nöbete katılan Ayşe Hekimoğlu, her gün akşamdan sabaha kadar meydanlarda olduklarını, tepkilerini dile getirdiklerini anlatarak, 'Bu kadar şehit verdik, vatanımız için ölmeye hazırız, canımızı seve seve vermeye hazırız. Bu vatanı kimseye bırakmayacağız, hepimiz bu vatanın sahibiyiz.' görüşünü ifade etti.
65 yaşındaki Fatma Karaağaça da ülkeye zarar gelmemesi için nöbet tutuklarını vurguladı.
Erzurum Yakutiye Kent Meydanı'nda binlerce kişiyle demokrasi nöbeti tutan Salih Ünlü Kılıç, geçmişte ecdadın da bu sınavlardan geçtiğine ve vatanın kolay kazanılmadığına işaret etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde siyasi parti liderleriyle görüşmesinden mutlu olduklarını belirten Kılıç, 'Türk milletinin devamlı bir ve kardeş olması lazım. Güçlükleri birlikte yenmesi lazım. Bundan güzel sonuçlar meydana çıkaracaktır. Beraberlikten her şey olur. Onun için beraberliğimizi hiçbir zaman bırakmamalıyız.' şeklinde konuştu.
Kars'ta demokrasi için meydanda olan Emine Karadağ Yıldız da bu önemli süreçte parti kavramının geri planda tutulması gerektiğini belirterek, 'Birlik olup Cumhurbaşkanımızın arkasında durmamız gerekiyor, destek olmamız gerekiyor. Bu vatanın bölünmez bir ülke olduğunu göstermemiz gerekiyor.' ifadelerini kullandı.
- 'FETÖ'cülere fırsat vermediğimiz için gururluyuz'
Erzincan Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan Yavuz Tekcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci emrine kadar nöbete devam edeceklerini söyledi. Tekcan, FETÖ mensuplarına fırsat vermedikleri için onurlu ve gururlu olduklarını kaydetti.
Seyfullah Kaban ise vatan hainleri tarafından milletin egemenliğinin sonlandırılmak istendiğini belirterek, 'Buradan Anadolu'nun her tarafına, egemenliğin millette olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. Cumhurbaşkanımız, ne zaman 'nöbet bitti' derse o zaman nöbeti bırakmaya hazırız.' dedi.
- 113 yaşındaki Ayşe nine de meydanlarda
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, çocukları tarafından otomobille 'demokrasi nöbeti'nin tutulduğu 50. Yıl Alanı'na getirilen 113 yaşındaki Ayşe Karabüber de tekerlekli sandalyeyle platformun önüne alındı. Elinde Türk bayrağı, boynunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaşkolu ile dikkatleri üzerinde toplayan Karabüber, vatan için dua ettiğini söyledi.
Karabüber, darbenin ülkeden neler koparacağını iyi bildiğini belirterek, şöyle konuştu:
'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet büyüklerine dua ediyorum. Allah devletimizin ve yöneticilerinin ömrünü uzun etsin. Ben yaşanan tüm darbeleri, sıkıyönetimleri gördüm. O dönemler halk neler yaşadı iyi biliyorum. Allah bir daha göstermesin. Bir daha darbe görmek istemediğim için çocuklarımdan beni buraya getirmelerini istedim.'
Bingöl'ün Genç Caddesi'ndeki demokrasi nöbetine her akşam katılan 84 yaşındaki Mahmut Bircan, bu iş bitene kadar meydanı boş bırakmayacağını dile getirerek 'Allah bir daha göstermesin.' dedi.
Elindeki Türk bayrağıyla alana gelen 68 yaşındaki Hakkı Bakıman da gözlerinin iyi görmediğini ve ilerleyen yaşına rağmen her akşam 2 kilometre yürüyerek nöbete katıldığını ifade etti. Bakıman, 'Allah rızası için gelmişiz. Biz Sayın Başkomutanımıza, Türkiyemize destek çıkmak ve Allah rızası için buradayız.' şeklinde konuştu.
Zazaca açıklamalarda bulunan 72 yaşındaki Hayriye Bozali de 'Darbeye karşı buraya gelmişiz, onlar gelirse böyle vuracağız. Onlar gelirse karşılarında duracağız.' sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Trabzon'da demokrasi nöbeti tutan 85 yaşındaki Osman Karataş da 'Bu memleket hepimizin. Kafaları bize yabancı olanlara yani dışarısı için çalışanlara yolu açmamak lazım, onlara bu ülkeyi bırakmamak lazım. Bu tür kişilerin hüviyetlerinde 'Türk' yazabilir ama bunların kafaları dışarıya çalışıyor, vatan için çalışmıyor.' dedi.
- Türkçe, Kürtçe, Arapça pankartlarla tepki
Mardin'de ellerindeki Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılı pankartlar ile tepkilerini gösterdi.
Vatandaşlardan 74 yaşındaki Nazmiye Acebi, 1960 darbesini radyodan öğrendiklerini ve duruma çok üzüldüklerini söyledi.
Dönemin Başbakanı Adnan Menderes'e sahip çıkamadıklarını belirten Acebi, 'O günden bu yana çok üzgünüz. Biz Tayyip Erdoğan'a sahip çıkacağız. Bütün milletimiz sahip çıkacak. Onun için canımızı feda edeceğiz.' dedi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle kente yerleşen 10 yaşındaki Suriyeli Muhammed Ali Bedra ve 14 yaşındaki ağabeyi Ahmet Bedra da ellerindeki ve yüzlerine resmettikleri Türk bayraklarıyla Batman'daki alanda nöbet tutuyor.
Esed'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını söyleyen Ahmet Bedra, 'Recep Tayyip Erdoğan bize izin vermeseydi gidecek hiçbir yerimiz yoktu.' dedi.
Suriye'de karanlığın çökmesiyle havayı bombaların aydınlattığını ve geceleri uyuyamadıklarını anlatan Bedra, şöyle konuştu:
'Uykuyu özlemiştik. Kimi arkadaşım yıkılan evlerin altında kalarak öldü, kimi arkadaşlarımı ise bir daha hiç görmedim. Ailece savaştan kaçtık. Allah razı olsun Recep Tayyip Erdoğan, izin verdi Türkiye'ye geldik. Bugün de burada savaş çıkartmak istiyorlar. Bir daha savaş yaşamak istemediğimiz için ve bizi bağrına basan Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için bu meydanda 'demokrasi nöbeti' bekliyoruz.'
Nazlı Duru da 'Biz burada Kürt'üyle, Arap'ıyla, 4-5 dilden insanıyla birlikteyiz. Farklı partilerden, farklı görüşlerden ne olursa olsun, söz konu vatansa hepimiz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.' dedi.
Konya'daki demokrasi nöbetine çocuklarıyla katılan Narin Gül Renkliışık, Türkiye'de Laz'ıyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle hep bir arada huzur içinde yaşadıklarını söyledi.
Darbe girişiminde bulunanların ekmeğini yedikleri vatana ihanet ettiklerini aktaran Renkliışık, 'Hep birlikte tek bayrak altında yaşıyoruz. Birliğimize, bütünlüğümüze yönelik saldırıları lanetliyorum.' diye konuştu.
Kayseri'de demokrasi nöbetine katılan Halil Cankı, milletin geçmiş dönemlerdeki darbelerde büyük bedeller ödediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu milleti derin uykudan uyandırarak darbecilere karşı birlikteliği sağladığını ifade etti. Cankı, 'Bu vatanı kimseye vermeyeceğiz, kimseye yedirmeyeceğiz. Bu vatan bizim ve bizim kalacak.' diye konuştu.
Çocuklarıyla her gün Sivas'taki demokrasi nöbetine katılan Nargüzel Davul, 'Bu vatan bizim, bizim kalacak, yabancılar alamayacak. Vatanı kolay kazanmadık, kolayca da bırakmayacağız.' ifadesini kullandı.
İçel'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Fatma Orhan (42), darbe girişimini haberini aldığı andan itibaren günün 12 saatini bu alanda geçirdiğini anlattı.
Meydanda sabahlamaya devam edeceğini belirten Orhan, 'Cumhuriyet, ülkemiz, vatanımız ve bayrağımız, çocuklarımızın geleceği için buradayız. Cumhurbaşkanımız bize 'Eve gidin' deyinceye kadar buradayız. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle buradayız. 6 çocuğumla buradayım, asla meydanı bırakmayacağım.' dedi.
Türkan Akbaş (45) da darbeye karşı durmanın herhangi bir siyasi partinin meselesi değil, millet davası olduğunu vurgulayarak, Türkiye için, çocukların geleceği için herkesi buraya beklediklerini söyledi. Akbaş, gece gündüz demeden nöbet tuttuklarını kaydetti.
Tatil için İçel'e gelen 60 yaşındaki Naime Eren, darbe girişiminin ardından tatilini alanda geçirmeye karar verdiğini belirterek, 'Bir Türk dünyaya bedeldir derler ya o dünyaya bedel olduğumuzu göstermek için buradayız. Vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmaz. Biz 78 milyon, tek vücuduz. Dil, din, ırk gözetmeden buradayız.' görüşünü paylaştı.
Afganistan uyruklu Samira Perizade Osmanigova (36) da darbe girişiminin olduğu günden bu yana her akşam meydana gelerek saat 07.00'ye kadar nöbet tuttuğunu aktardı.
Çankırı Belediye Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan 70 yaşındaki Şehri Ekiz, '7 çocuğum ve torunlarımla meydanlardayız. Eşim felçli olduğu için kalkamıyor. Akşamları felçli eşimden izin alıp meydana nöbet tutmaya geliyoruz. Al bayrak için, milletimiz için, birlik beraberlik için buradayız. Allah bizlere yardımcı olsun.' dedi.
Cansu Gökmen (6) de anne ve babasıyla her gün meydanlarda olduklarını söyledi.
Çocukların sokaklarda rahatça oynamasını istediğini vurgulayan Gökmen, 'Buradan tankların geçmesini istemiyoruz, çocukların oynamasını istiyoruz. Tanklar geçmesin, çocuklar oynasın diye buraya geliyoruz.' ifadesini kullandı.
- Afganistanlı aile 'demokrasi nöbetine' katıldı
Afganistan’dan Kastamonu’ya çalışmak için gelen Bibi Ghorbani de ailesiyle darbe girişimi protestosuna katılarak, Türk milletine destek olmak istediklerini söyledi.
Van Beşyol Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan bedensel engelli Naci Çalış, darbecilere karşı günlerdir meydanlarda olduğunu belirterek, darbe girişiminin sadece devlete değil, Türkiye'de yaşayan herkese yönelik olduğunu ve hainlere karşı halkın hep beraber tepki gösterdiğini anlattı.
Alanlarda Türk, Kürt, Alevi ve Sünni tüm halkın omuz omuza darbeye karşı durduğunu ifade eden Çalış, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Halkın desteğiyle bu darbe girişimini de boşa çıkardık. Gücümüz yettiği kadar darbeye karşı alanlarda olacağız. Burada farklı görüşte binlerce insan görmek mümkün. Bu nedenle oluşan birlik ve beraberlik ortamı çok önemlidir. Ne acıdır ki yıllardır böyle güzel birlik ve beraberlik ortamı görememiştik. Bugün bu ortamı bulduk ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Hepimiz kardeşiz. Bir olalım, diri olalım. Bir engelli olarak ben de bayrağımla sonuna kadar burada olacağım.'
Yücel Kösem de 15 Temmuz'dan beri eşi ve çocuklarıyla demokrasi nöbetinde olduklarını aktararak vatan için sonuna kadar halk olarak direneceklerini söyledi.
Farklı siyasi partilere gönül vermiş insanların darbeye karşı ortak tepki gösterdiğini belirten Kösem, şunları kaydetti:
'Burada AK Parti, MHP, CHP, ve HDP'ye oy vermiş insanları görüyoruz. Hiç ayırım yapmadan Türk'ü ve Kürt'ü hep beraber yürüdük. Burada ayrımcılık yok. Hepimiz tek vücut, tek yürek olmuşuz. Vatanımız için her şeyi yapmaya hazırız. Cumhurbaşkanımız ne zaman alanlardan çekilmemizi isterse bizler de o zaman bu meydanları terk ederiz. Demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız.'
80 yaşındaki Esengül Karaca da ilerleyen yaşına rağmen darbeye karşı alanları terk etmediklerini ifade ederek 'Bugün birlik ve beraberliğimiz için buradayız. Kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Burada farklı etnikten insanlar var. İnşallah bu kardeşlik ortamı devam eder.' diye konuştu.
8 yaşındaki Hiranur Gündoğdu da 'Vatan bizim için çok önemlidir. Her gece annemle buraya gelerek vatanımı koruyorum. Bu vatanı asla böldürtmeyeceğiz çünkü bu vatan hepimizin. Geleceğim için burada olmaya devam edeceğim.' dedi.
Kocaeli'de demokrasi nöbeti tutan Muhittin Babur, 12 Eylül 1980 darbesinde Kıbrıs gazisi olan ağabeyini kaybettiğini söyleyerek, şunları anlattı:
'4 yetim büyüttüm. En küçük çocuğu babası öldükten 3 ay sonra doğdu. Darbenin ne demek olduğunu biliyorum. O yüzden olayı duyduğum ilk gece gözümü kırpmadan evden çıktım ve o günden beri buradayım. Vatanım için, milletim için, çocuğumun geleceği için her gece buradayım. Bu ülkede yıllarca Türk, Kürt, Çerkez deyip bizi birbirimize düşürdüler ama milletimiz bu oyuna gelmedi. Sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Bizim için önce vatan.'
Karabük Kent Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan Ahmet Bostan, 'Bu insanlar cuma günü evlerinden çıktığında hiçbirisi dönmek üzere çıkmadı. Neden? Biz çocuklarımızın yüzüne, torunlarımızın yüzüne bakamazdık. Bu kalkışmayı yapan insanların akli melekeleri, kiminle bağlantılı oldukları, kimin değirmenine su taşıdıkları, bu millete, vatana bu kalkışmayı yapmaları herhalde tarih bunu unutulmayacak derecede yazacaktır.' şeklinde konuştu.
Antalya'daki demokrasi nöbetine katılan Emel Tan, darbe girişimine karşı tüm halkı meydanlara davet ettiklerini dile getirerek, 'Bu nöbet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak boynumuzun borcudur. Tüm halkımızı buraya davet ediyorum. Bu darbeye ailece şiddetle karşıyız.' dedi.
İzmir Konak Meydanı'ndaki nöbete bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeyle gelen 62 yaşındaki Yakup Zorlu, demokrasi nöbetini ilk günden beri tuttuğunu söyledi.
Güzelbahçe ilçesinde yaşadığını, belediye otobüsü ile yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından Konak'a ulaşabildiğini belirten Zorlu, vatanı için seve seve canını verebileceğini, bedensel engelinin de demokrasi nöbeti için engel teşkil etmediğini ifade etti.
Zorlu, 'Darbeler memleketi geri götürür. Bunu bildiğim için, darbeye hayır demek için demokrasi nöbetine devam. Demokrasi için, bu ülke için canım feda.' dedi.
Kıbrıs Gazisi 64 yaşındaki Şerif Kaya da nöbet için Kemalpaşa ilçesinden geldiğini, ilk günden beri her akşam nöbet tuttuğunu söyledi.
Demokrasi nöbetinin 'vatani görev' olduğunu vurgulayan Kaya, 'Vatanı kurtarmak için buradayım. Bu yaşımda bile bu vatan için savaşmaya hazırım.' diye konuştu.
Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda 11 gündür demokrasi nöbetine katılan Dilek Ulusal, demokrasiye, Cumhuriyet'e her zaman sahip çıkacaklarını dile getirerek, 'Birlik ve beraberliği bu süreçte gördük bu da bizi çok memnun etti. AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi veya diğer partiler, hiçbir ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'ni halk olarak temsil ettik ve etmeye devam edeceğiz.' görüşünü ifade etti.
-'Hür iradeyi teslim etmeyeceğiz'
Hakkari Valiliği önünde demokrasi nöbeti tutan Hamit Öztürk, '15 Temmuz akşamı hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti ikinci bir Kurtuluş Savaşı yaşamıştır. Hepimizi yoktan var eden Rabbime de sonsuz şükürler olsun bu Kurtuluş Savaşı çok kısa sürdü. Tüm Türk halkı birlik oldu ve sabah karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferi'ne adını altın harflerle yazdı.' dedi.
Abdurrahman Er de 'Darbe gecesinde binlerce Hakkarili çarşı merkezinde darbeye karşı, hür iradeye karşı dik durdu. Asla hür iradeyi hiç kimseye teslim etmeyeceğiz. Sonuna kadar da hür iradenin arkasında dimdik duracağız.' ifadesini kullandı.
Diyarbakır'da demokrasi nöbeti tutan Recai Akalın, memleketi savunmak için ellerinden geleni yaptıklarını, darbe girişimine tepki amacıyla her gün ailesiyle alana geldiklerini belirtti.
Dürdane Yalar da darbe girişimini duyduğunda şaka veya hayal olduğunu düşündüğünü dile getirerek, 'Darbe olayı tüm ülkenin meselesi, o yüzden burada her kesimden insan var.' şeklinde konuştu.
- Sütçü İmam'ın torunu
Sütçü İmam'ın hayatta kalan en yaşlı torunu olduğunu kaydeden Fatma Dilbirliği de Kahramanmaraş'taki demokrasi nöbetinin kendisi için bir bayram olduğunu söyledi.
Malatya'da demokrasi nöbeti tutan Ahmet Kaplan, 'Milli mücadele için, halkın iradesi için hepimiz buradayız. Bugün Alevi'si, Sünni'si, Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i her kesimden insanı ilgilendiren bir konu. Çünkü vatan, millet hepimizin. Meydanlarda her kesimden insan var. Milletimiz, bayrağımız, birlik ve beraberliğimiz için meydanlardayız. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız 'Meydanları bırakın' diyene kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz.' dedi.
Demokrasi nöbeti tutanlardan 65 yaşındaki Sabihe Savaş da rahatsızlığı nedeniyle ayağa zor kalkabildiğini ancak darbe girişimine tepkisini göstermek için meydana geldiğini aktardı.
- Engelli kızıyla demokrasi nöbeti tutuyor
Eskişehir Vilayet Meydanı'na zihinsel ve bedensel engelli kızı Serap Batu ile gelen Sevgi Batu, ülkenin geleceği için meydanlarda bulunduklarını ifade etti.
Evde yatan felçli annesini bırakıp demokrasi nöbetine katıldığını dile getiren Batu, 'Vatanımız için buradayız. Engelli kızım Serap'ı da buraya getirdim. Ortalık düzelinceye kadar buradayım. Ortalık düzelinceye kadar nöbet tutmaya devam. Her şey vatan için.' ifadesini kullandı.
Vatandaşlardan Hatice Demirtaş (65) da eşi Aydın Demirtaş ile her gün Vilayet Meydanı'na geldiklerini belirterek, 'Vatanımız için buraya geliyoruz. Vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmak için geliyorum. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız.' diye konuştu.
'Demokrasi Bekçileri'nden Birlik Mesajı
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 'demokrasi nöbeti' için Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşların doldurduğu meydanlardan birlik ve beraberlik mesajları yükseliyor Edirne'den Hakkari'ye, Giresun'dan Şanlıurfa'ya yurdun dört bir yanında ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara koşan vatandaşlar, darbecilere tepkisini dile getiriyor Muş'ta 'demokrasi nöbeti' tutan Şirin Gül: 'Birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz için hep birlikte meydanlardayız, meydanlarda olmaya devam edeceğiz' Kırıkkale'deki 'demokrasi bekçileri'nden Dilek Ulusal: 'AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi veya diğer partiler, hiçbir ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'ni halk olarak temsil ettik ve etmeye devam edeceğiz'.