Demokrasi Parkında Kriz Masası Kuruldu

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adıyaman Şubesi tarafından Demokrasi Parkı'nda kriz masası oluşturuldu. Kriz masası park içerisinde açılan çadıra kuruldu.

  Oluşturulan kriz masasının ardından açıklamalarda bulunan İHH İl Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan , yaşanan duruma olan öfkesini şu sözlerle dile getirdi : " Katil İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren insani yardım filosuna yapmış olduğu insanlık dışı saldırının ikinci gününde büyük bir öfke ve belirsizliğin vermiş olduğu ruh haliyle girdik . Yaralılarımız ne durumda? Kimler şehit oldu? Kaybolduğu iddia edilen kardeşlerimiz kim? Yetkililer bu konuda ne yapıyor? Devlet olduğu söylenen bu başıbozuk ve çeteden farklı
olmayan soysuz İsrail ' den neden bilgi alınamıyor? Bütün bu sorular haklı olarak cevap beklemektedir . Biz yalnız bugün değil yıllardan beri ve yüzün üzerinde devletle insani yardım faaliyetlerini yürütüyoruz . Bizleri kendi kimlikleri ile tanımlayan İsrail , ağzına gem vurulmadan bu terör alışkanlığını bırakmayacaktır . "
Gürbüzcan , açıklamasını şöyle tamamladı : " Bilgi kirliliğinin derhal giderilerek kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesini bekliyoruz . Millet olarak sokaklara döküldük , televizyon ekranlarına adeta kilitlendik . Bu terörist devlete neden haddi bildirilmiyor? Uluslararası sularda gemilerin seyretme özgürlüğü bulunuyorken yaklaşık 150 kilometre İsrail uzağında bulunan gemilerimize yapılan hukuk dışı saldırı karşısında uluslararası camia cılız bir kınamada bulunmaktan öte hala bir şey yapabilmiş değildir .
Filistin davamız bizim namus davamızdır . Kudüs kutsalımızdır . Gazze en az Adıyaman ' ımız kadar azizdir ve vazgeçilmezdir . Bu şımarık İsrail devletçiğine gereken cevap geciktirmeden hemen verilmelidir . İnsanlık suçu işleyerek savaşta bile olmayacak şekilde gemilerimize saldıran bu pervasız devlete karşı gerekirse ordumuz harekete geçmelidir . Bu durumun hazmedilmesi ve sükunetle karşılaması asla ama asla kabul edilemez . Bu belirsiz durum açık bir şekilde netlik kazanana kadar her akşam yatsı namazını Ulu
Cami ' de beraber kılarak demokrasi parkındaki bu Filistin çadırına geçeceğiz . Bu Filistin çadırında halkımıza bilgi verecek , iletişim ve diyalogu buradan sağlayacağız . "
Sloganların atıldığı basın açıklamasında ağızlardan sık sık tekbir sesleri yükseldi .
( KB-EA-Y )

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile