Demokrat Aday Biden, Baskanlik Yarisindan Çekildi

Demokrat Aday Biden, Baskanlik Yarisindan Çekildi

ABD Baskani Joe Biden, ABD’de kasim ayinda yapilacak olan baskanlik seçimlerinde adayliktan çekildi.

ABD Baskani Joe Biden, ABD’de kasim ayinda yapilacak olan baskanlik seçimlerinde adayliktan çekildigini duyurdu. Demokrat aday Biden, yaptigi yazili açiklamada, yönetimi boyunca büyük ilerleme kaydettiklerini belirterek, yüzyilda bir görülen bir salginla ve Büyük Buhran’dan bu yana yasanan en kötü ekonomik krizin üstesinden geldiklerini ifade etti.

ABD demokrasisini koruduklarini ve muhafaza ettiklerini aktaran Biden, “Baskaniniz olarak hizmet etmek hayatimin en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalaninda yalnizca baskanlik görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamin partimin ve ülkemin çikarina olacagina inaniyorum. Kararim hakkinda bu hafta ilerleyen saatlerde daha ayrintili açiklama yapacagim” dedi.



Demokratlar Biden’a "adayliktan çekil" çagrisi yapmisti

Biden’a Cumhuriyetçi Parti’nin baskan adayi ve eski Baskan Donald Trump ile 27 Haziran’da katildigi canli yayin tartismasinda sergiledigi kötü performansin ardindan yapilan "adayliktan çekil" çagrilari giderek artmis, 81 yasindaki Biden’a yaristan çekilmesi yönünde 4’ü Kongre üyesi, 30’u Temsilciler Meclisi üyesi olmak üzere toplam 34 Demokrat çagrida bulunmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile