Demokrat Eğitimciler Sendikası'ndan '4+4+4'e Destek

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, demokratik ve pedagojik bir sistem olarak nitelediği 4+4+4'e ilişkin değerlendirmesinde, siyasilerin sistemin boş kalan noktalarını, eksikliklerini, altyapısının giderilmesi konusunda katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

Ülkenin geleceğini ve gençlerin kaderini etkileyecek böylesine önemli bir yasanın kavga, gürültü ile Meclis'te görüşülmesinin doğru olmadığını vurgulayan Avcı, 'Türkiye'de özellikle eğitim konusunda siyasetin üslubunu düzeltmesi gerekiyor. Eğitim politikalarında kamplaşarak kutuplaşarak ve kavga ederek sağlıklı bir noktaya varılamaz. Eğitim yasasında uzlaşamayan meclis yeni anayasada nasıl uzlaşacak? ' dedi.

15 yıl önce Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla dayatılan 8 yıllık kesintisiz eğitimin kaldırılmasının çok önemli olduğunu hatırlatan Avcı, 'Bunun altyapısını hazırlamak için 18. Milli Eğitim Şurası 'nda sendika olarak teklif ettiğimiz 12 yıllık zorunlu ve kademeli eğitim modelinin hayata geçiriliyor olmasından öğrenciler, veliler, öğretmenler ve tüm eğitim bileşenleri adına mutluluk duyuyoruz. Yeni düzenleme katsayıyı kaldırdığı için yok olan mesleki eğitimi ve çıraklık sistemini diriltecektir.” diye konuştu. Eğitim yasalarıyla ilgili ideolojik hesaplarla kamuoyunu yanıltmaya ve siyasi rant uğruna halkı kışkırtmaya kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Avcı, 'Kız çocuklarını eve kapatacaklar ', 'bütün okulları imam hatip yapacaklar ' kara propagandasıyla kimse vatandaşı aldatmasın. Tam tersine yeni sistem Türkiye 'nin önünü aydınlatacak, eğitimde kaliteyi ve özellikle kız çocuklarımız için fırsat eşitliğini getirecek bir sistemdir. Siyasiler işini yapsın ve 28 Şubatın pedagogluğuna soyunmasın. Eğitimcileri dinlesin, onlarca akademisyen, eğitimci, pedagog ve bilim insanıyla yeni sistemi defalarca masaya yatırdık ve değerlendirdik. Dünyadaki en başarılı örneklerle karşılaştırdık. Tüm kamuoyu bilmelidir ki, 4+4+4 eğitim sistemi demokratik, özgürlükçü ve pedagojik bir düzenlemedir. ' dedi.


12 yıllık kademeli eğitim sisteminin başta kız çocukları olmak üzere toplumun sosyo-kültürel seviyesini artıracağını, eğitimli ve mesleki açısından donanımlı hale getireceğini, dershane zorunluluğunu azaltacağını, eğitimi özgürleştireceğini ve din eğitiminin önündeki ideolojik yasakları kaldıracağını söyleyen Avcı, 'Dünya ülkeleri eğitimle kalkınıyor. Gelişmiş ülkeler zorunlu eğitim çıtasını üniversite düzeyine çıkarmayı planlıyor. Toplumun her kesimine talep ve ihtiyaçları doğrultusunda bilgi ve beceri sağlayan ve eğitim hizmetleri sunan eğitim anlayışlarının egemen olduğu dünyada 12 yıllık zorunlu eğitime karşı çıkmak tam bir siyasi körlük ve ufuksuzluktur. Bu itibarla, hükümetin bu zaruri reformu hayata geçirmesini istiyor ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer 'in eğitim sistemindeki yenilik ve değişim politikalarını sürdürmesini bekliyoruz. ' açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile