Demokratik Kongo Büyükelçisi Adana'da

Demokratik Kongo Büyükelçisi Adana'da

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, Kongo ile Türkiye arasında kardeşliği geliştirmek istediklerini söyledi.

Büyükelçi Marcel Mulumba Tshidimba ve 2. Katibi Christian Molebe Ikoko Adana Valisi Hüseyin Avni Coş 'u ziyaret etti.Adana 'nın gelişmiş bir şehir olduğunu söyleyen Büyükelçi Marcel Mulumba Tshidimba, Demokratik Kongo Cumhuriyeti 'nin de geniş ve verimli topraklara sahip olduğunu vurguladı. Büyükelçi Tshidimba, “Adana ile tarımın yanı sıra sanayi dalında da işbirliği yapabiliriz. En çok bilinen sanayimiz madendir. Ülkemde altın, elmas ve bakır gibi değerli madenler bolca mevcut. Bu madenlerimizi dost ülkelerle birlikte işleyip ülkemizin gelişmesinde harcayacağız” dedi.Türkiye ile Kongo ülkeleri arasında ilişkilerin çok iyileştirileceğini ümit ettiğini belirten Vali Hüseyin Avni Coş da, “Türkiye Cumhuriyeti olarak Afrika ülkeleriyle yakından ilgileniyoruz. Biz de özelde Adana olarak bu ülkelerle yakından ilgileniyoruz. Eğitim ve kültürel ilişkiler sayesinde güçlenen ticaret ve eğitim gibi konularda her iki taraf da kazanacak.

Kongo 'dan gelecek olan işadamlarına da gönlümüz, kapımız ardına kadar açık. Her alanda işbirliğine açığız” diye konuştu.

ALDIRMAZ'I ZİYARET

Demokratik Kongo Cumhuriyeti 'nin Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, Elçilik 2. Katibi Chritianmolebe ikonunun AGİD Başkanı Ahmet Coşkun ve beraberindeki heyet Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret ettiler.Ziyarette iki ülke ilişkilerinin giderek güçlendiğini söyleyen Büyükelçi Tshidimba, “Burada çok sıcak ve samimi karşılandım. Adana'ya kendi ülkemin iş adamları da mutlaka gelmelidir ' dedi.Aldırmaz da yaptığı konuşmada Demokratik Kongo Cumhuriyeti 'nin dış dünyaya yeni yeni açıldığını belirterek, “Bilimde, sanayide, tarımda Türkiye örnek ve lider ülkedir. Demokratik Kongo Cumhuriyetiyle ilişkilerimiz sıcak ve samimidir. Orada bir okulumuz var. Üniversiteyi de kurmak için çaba harcayan, emek sarfeden arkadaşlarımız var. Ben de ilk fırsatta ülkenize gelmek istiyorum“ diye konuştu.AGİD Başkanı Ahmet Coşkun da yaptığı konuşmada amaçlarının Türkiye ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti ilişikilerinin süreklilik kazanması olduğunu belirtti.Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Büyükeliçi Tshidimba 'ya Adana 'nın, tarih, turizm ve doğasını tanıtan kitap ile Saimbeyli yöresinden el dokuması kilim hediye etti.Büyükelçi Tshidimba Büyükşehir Belediyesinin şeref defterine “Adana çok güzel insanları çok sıcak ve samimi” sözlerini yazarak imzaladı.Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, AGİD Üyeleri Tahir Acaroğlu, Hakkı Polat da ziyarete katıldılar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile