Demokratik Kongo Cumhuriyeti Şafak Türk Koleji'nin Kozan çıkarması

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Şafak Türk Koleji'nde görevli eğitimci, öğrenci, avukat ve ailelerin de bulunduğu kafile ilk olarak Kozan'ın tarihi ve tu

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Şafak Türk Koleji'nde görevli eğitimci, öğrenci, avukat ve ailelerin de bulunduğu kafile ilk olarak Kozan'ın tarihi ve turistik mekânları olan Kozan Kalesi, Manastır, Yaverin Konağı gibi yerleri gezdi. Daha sonra grup Kaymakam İzzettin Sevgili'yi makamında ziyaret etti.

Misafirlerini güler yüzle karşılayan Kaymakam Sevgili, "Ülkenizde ki Türk okulunda hizmet verdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Dilimizin ve kültürümüzün çok uzak ülkelerde öğretilmesi bizler için gurur verici bir olay. Bizim için insanların dini, dili, ırkı, mezhebi ve rengi fark etmez çünkü hepimiz Adem ve Havva'dan gelen bir nesiliz ve kardeşiz. Sizlerin ilçemize gelmenize vesile olan KODER'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Grup daha sonra Kozan Belediyesi tarafından Dağılcak Mesire alanında verilen öğle yemeğine katıldı. Yemekte Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Söğüt gruba eşlik etti. Grup sözcüsü Türk Şafak Okulu Fen Bilgisi Öğretmeni Oktay Atalay, "Kozan'a gelen misafirlerimizi en iyi şekilde karşılayan başta Kaymakamımız İzzettin Sevgili ve Belediye Başkanımız Kazım Özgan'a çok teşekkür ederiz. Konuklarımız kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı oldukça memnun oldular. Ayrıca Kozan'ın tarihi ve turistik mekânlarını gezdiler ve hayranlıklarını gizleyemediler. Bizler Türk Şafak Türk Koleji yetkilileri olarak amacımız dilimizi dünyanın dört bir yanına yaymaktır." dedi.

Grup son olarak Belediye Başkanlık makamını ziyaret etti. Grubu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Arık karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arık, "Sizlere Kozan halkı ve Belediye Başkanımız Kazım Özgan adına ağırlamaktan onur duyuyorum. Dünyanın çeşitli yerlerindeki Türk Okulları sayesinde kültürümüzü ve dilimizi öğreten Türk öğretmenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Sizleri bizlerle buluşturan KODER yetkililerine de ayriyeten teşekkür ediyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile